Na festival u jezera každoročně míří tisíce mladých lidí. (Ilustrační snímek)

Na festival u jezera každoročně míří tisíce mladých lidí. (Ilustrační snímek) | foto: Roman Čejka, MF DNES

Na festivalu Mácháč řádili lupiči. U vstupu přepadli a okradli mladíky

  • 4
Na letním hudebním festivalu Mácháč na Českolipsku přepadli lupiči jen pár minut po sobě dva třiadvacetileté návštěvníky. Agresoři nejprve zaútočili pěstmi a když vyhlédnutá oběť ležela na zemi, okradli ji o všechny cennosti. Mladí muži dohromady přišli o věci za více než třicet tisíc.

Loupežná přepadení se odehrála v pátek před půlnocí asi s desetiminutovým rozestupem zhruba ve stejném místě - v lese poblíž vstupu do areálu. Policie proto připouští, že s velkou pravděpodobností mohlo jít o stejné pachatele.

"První z přepadených uvedl, že ho u vstupní brány vylákala mezi stromy nějaká dívka a náhle se vzdálila. Následně ho napadli dva útočníci. Udeřili ho několikrát pěstí do hlavy a když ležel na zemi, sebrali mu z kapes mobil v hodnotě 17 tisíc, vstupenku za tisícovku a 5400 v hotovosti," přiblížila mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Mladík utrpěl pohmožděniny a boule, lékařské ošetření nepotřeboval.

Druhou obětí byl stejně starý návštěvník taneční akce. "Příliš si nepamatuje, co se stalo. Neví, zda byli útočníci dva, nebo jen jeden. Několikrát dostal pěstí a přišel o 400 korun a mobil za osm tisíc," upřesnila Baláková.

Pachatelům hrozí v případě dopadení za loupež až desetileté vězení. Není také vyloučeno, že by se mohli stále pohybovat mezi ostatními návštěvníky akce. 

V pátek navštívilo Mácháč 2013, který se u jezera poblíž Doks koná už potřinácté, kolem osmi tisíc lidí. Potrvá do nedělního rána. Policie na festivalu zadržela několik návštěvníků, kteří u sebe měli drogy na prodej. Šlo především o extázi.

Festival se koná u Máchova jezera už potřinácté.

Festival se koná u Máchova jezera už potřinácté.


Video