Lékař se po střelbě pokusil upálit

  • 15
Liberec - V kritickém stavu leží v nemocnici devětapadesátiletý lékař, který v pondělí večer několika ranami zastřelil svou bývalou přítelkyni a poté chtěl sám sebe upálit. Sedmadvacetiletou zdravotní sestru, s níž ještě loni udržoval poměr, zavraždil před očima její matky v domě v Pěnčíně na Liberecku. Poté ujel do nedalekých Příšovic, kde se na toaletě své ordinace neúspěšně pokusil zastřelit pistolí ráže 9 milimetrů. Nakonec se z kanystru polil benzinem a zapálil.

"Svou bývalou přítelkyni zastřelil několika ranami," potvrdila liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Motivem zločinu byly podle policistů osobní neshody mezi lékařem a zdravotní sestrou. Konkrétní příčinu tragédie však policie nechce prozradit a ani lidé v Příšovicích, kde lékař desítky let ordinoval, si netroufají spekulovat, zda šlo například o důsledek dřívější nevěry. "Netroufám si o tom moc hovořit, ale podle mě šlo o nějaký náhlý zkrat," domnívá se starosta Příšovic Petr Prádler.

Lékař Jiří Koucký, jehož ordinace v příšovickém zdravotním středisku sousedí s ordinací kolegy, který vraždil, také netuší, co ho k tak otřesnému činu motivovalo. "Bylo to pro mě hodně velké překvapení," říká doktor Koucký. "Nebyli jsme nijak velcí kamarádi, ale mohu potvrdit, že já ani nikdo jiný s ním nikdy neměl konflikt," vzpomíná.

Lékař, jehož pokus o sebevraždu doprovodil v pondělí večer ve zdravotnickém středisku také výbuch kanystru s benzinem, leží ve vážném stavu v turnovské nemocnici. "Jeho stav je kritický. Více informací v tuto chvíli nemohu poskytnout," konstatoval ředitel nemocnice Tomáš Sláma. Rozsah zranění nechtěl blíže komentovat. Pouze podotkl, že jde o střelné poranění a popáleniny.

Policejní mluvčí však upřesnila, že lékař má střelné poranění hlavy a popáleniny na devadesáti procentech těla. "Jeho zranění jsou kvalifikovaná jako neslučitelná se životem," tvrdí policistka.

,

Video