Domek v ostravské kolonii Bedřiška, na který zaútočil žhář

Domek v ostravské kolonii Bedřiška, na který zaútočil žhář | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Kriminalistům při vyšetřování útoku v kolonii Bedřiška vykradli auto

  • 227
Zatímco policie vyšetřovala v ostravské kolonii Bedřiška závažný žhářský útok, zloděj jim vykradl jeden ze služebních vozů, který zde měli zaparkovaný. Kriminalisté ale přišli jen o drobnosti, které souvisí s běžným provozem, a nikoli s případem útoku na romskou rodinu.

"Došlo ke klasickému vloupání do vozidla. Byla tam taška přes rameno, která mohla vzbuzovat dojem, že je v ní notebook. Uvnitř ale byla kniha o provozu vozidla a další drobné věci," řekl iDNES.cz šéf ostravské kriminálky Radovan Vojta.

Ten se krádeží zabýval z obavy, zda nezmizel i materiál z vyšetřování případu žhářství. "Nic takového se ale nestalo," uvedl.

Ke žhářskému útoku došlo v noci ze soboty na neděli deset minut před čtvrtou hodinou ráno. Neznámý útočník hodil zápalnou lahev oknem do dětského pokoje, ve kterém spala 14letá dívka. Ta se podle policie vzbudila a oheň uhasila.

Policie případ vyšetřuje jako pokus o vraždu. Motivů, které prověřuje, je hned několik. Buď lahev s hořlavinou hodil rasista, nebo se takto nějaký soused rozhodl řešit spor s rodinou Podraných. Mohlo jít ale i jen o výtržnost.



Nejlepší videa na Revue