Hrozil letišti bombou, dostal tři roky

  • 21
Šíření poplašné zprávy vyneslo mladíkovi z Odoleny Vody tři roky vězení. Za to, že anonymními telefonáty vyhrožoval bombou pražskému letišti, ho potrestal Obvodní soud pro Prahu 6. Ruzyně musela evakuovat halu i přistávací plochu. "Vina byla nepochybně prokázána," tvrdí soudkyně Kateřina Kohoutková.

Přestože žalobkyně navrhovala dvouletý trest, Kohoutková rok přidala.

Podle soudkyně obžalovanému přitížilo, že svůj čin několikrát opakoval. "V době, kdy proti němu bylo zahájeno trestní stíhání pro tento skutek, se znovu dopustil stejné trestné činnosti," zdůvodnila soudkyně.

Sáhla proto po trestu v horní polovině sazby, která je u šíření poplašné zprávy od jednoho do pěti let.

Mladík se ozval celkem čtyřikrát. Poprvé loni v květnu oznámil z telefonní budky v Odoleně Vodě, že uložil deset kilo výbušniny v areálu Aera Vodochody. Do telefonu řekl, že to bude nádherný ohňostroj.

Ruzyňské letiště ochromují výhrůžky

Muž, který hrozil Ruzyni, je ve vazbě 

Ruzyni hrozil dvacetiletý mladík

V červnu pak na linku 158 oznámil, že na ruzyňském letišti uložil pět kilo výbušniny a za tento skutek byl odsouzen. Pak zavolal v říjnu a v prosinci, kdy opět oznámil bombu na ruzyňském letišti a v Aeru Vodochody.

Soudkyně Kohoutková uvedla, že podle jejího názoru měl Pavel Veselý jít do vazby v červnu hned po zopakování anonymního telefonátu.

Mladík se přiznal policii. K motivu však nic bližšího neuvedl. U soudu odmítl vypovídat.

Rozsudek není pravomocný, protože obhájce i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

,

Video