Hromadná nehoda čtyř aut u Ostrožské Lhoty

Hromadná nehoda čtyř aut u Ostrožské Lhoty | foto: HZS Zlínského kraje

Řidič octavie způsobil hromadnou nehodu, při nárazu vypadl z auta

  • 83
Hromadná nehoda čtyři aut zablokovala na několik hodin silnici z Uherského Ostrohu do Hluku. Při srážce, která postihla tři osobní auta a nákladní vůz, se těžce zranil jeden z řidičů. Po silném nárazu vypadl z auta na silnici.

Nehoda se stala po půl deváté ráno u křižovatky nedaleko Ostrožské Lhoty. Srážku, do které se postupně zapojila octavia, renault, volkswagen a nákladní volvo, nejhůře odnesl řidič prvního auta. Podle policistů právě on celou nehodu zavinil.

"Řidič octavie přijížděl ke křižovatce od Hluku, ale nedokázal vůz ubrzdit a zezadu narazil do renaultu, který zastavoval a chystal se odbočovat vlevo. Renault náraz odhodil do před ním stojícího volkswagenu," popsal mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Obě auta v té chvíli totiž dávala před odbočením přednost protijedoucímu nákladnímu volvu. Tomu se přímo do jeho dráhy odrazila octavia.

Její čtyřicetiletý řidič se při čelní srážce těžce zranil. "Při těžkém střetu vypadl ven z auta. Ostatní účastníci nehody mu poskytli první pomoc," řekl mluvčí hasičů ve Zlínském kraji Ivo Mitáček.

Interiér vozu navíc zcela zdemolovalo větší množství zboží, převážně masa, které muž v octavii převážel.

Zraněný motorista skončil v nemocnici, ostatní řidiči vyvázli bez zranění.

Policisté místo nehody uzavřeli na více než tři hodiny, auta tudy mohla projíždět znovu až před polednem.


Video