(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Lach, HZS Moravskoslezského kraje

Žena na Opavsku se udusila. Za zplodiny zřejmě může cigareta v posteli

  • 13
V pondělí ráno vyjížděli policisté a hasiči k nahlášenému úmrtí seniorky na Opavsku. Žena nejspíše neopatrnou manipulací s cigaretou zapálila postel, ve které ležela, a udusila se zplodinami.

„Na Boží hod vánoční krátce před sedmou hodinou ráno jsme přijali oznámení o úmrtí šestasedmdesátileté ženy v Hrabyni na Opavsku,“ potvrdila policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

Pravděpodobně došlo k zahoření a následnému samozhašení lůžka, na kterém žena ležela. Peřina nezačala hořet, ale jen hodně doutnat a žena se pravděpodobně udusila zplodinami. Seniorka upoutaná na lůžko často kouřila v posteli. 

„Ženu našla v rodinném domě už mrtvou pracovnice charity, která k ní docházela,“ řekla policejní mluvčí.

K události vyjeli kriminalisté i krajský vyšetřovatel hasičů, policejní chemik, psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání urychlovačů hoření. Po ohledání místa byl vyloučen podíl cizí osoby na vzniku požáru. 

„Jako příčina se jeví nedbalost při manipulaci s cigaretou či podobným předmětem. Konkrétní příčinu úmrtí stanoví pitva zemřelé. Ve vyšetřování pokračuje služba kriminální policie,“ uvedla Viačková. 


Video