Chlapci kouřili marihuanu, navíc suroviny měli značně více, než povoluje zákon. (ilustrační snímek)

Chlapci kouřili marihuanu, navíc suroviny měli značně více, než povoluje zákon. (ilustrační snímek) | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Hoši schovávali kbelík marihuany. To má babička na mast, tvrdili

  • 25
Hodně svéráznou výmluvu mělo pět středoškoláků v Pozlovicích na Zlínsku, které policisté chytili při kouření marihuany. Navíc v kufru auta měli kbelík plný zakázané rostliny. Policistům jeden z hochů tvrdil, že rostliny vypěstovala babička kamaráda na mast proti revmatu.

Policisté dostali informaci o partě hochů v sobotu odpoledne od všímavých lidí z Pozlovic, kteří si ale mysleli, že mladíci v autě stojícím u chatové osady čekají na příležitost něco ukrást.

Chvíli po příjezdu hlídky se ukázalo, že důvod jejich příjezdu byl zcela jiný. "Chlapci ve věku sedmnáct a osmnáct let se v autě schovávali a pokuřovali marihuanu. Při prohlídce vozu jí hlídka našla v kufru plný kbelík. A k tomu skleněnky (skleněné trubičky, z nichž se marihuana kouří, pozn. red.) a napěchovanou dýmku," popsala zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Jenže ani to jednoho z hochů nevyvedlo z míry a s ledovou tváří tvrdil, že marihuanu vypěstovala babička kamaráda, která si z ní vyrábí mast proti revmatu a popáleninám. "Nicméně z výslechů bylo jasné, že jeden z nich je známým a pravidelným kuřákem marihuany, což nakonec přiznal," dodala Bartíková.

Na laboratorním zjištění obsahu účinné návykové látky v marihuaně bude záležet, s jakým trestem mohou školáci počítat. Majiteli hrozí obvinění z trestného činu, ostatní zřejmě vyváznou s přestupkem.


Nejlepší videa na Revue