Na R10 shořel autobus, ve směru na Prahu se tvořily kolony

  • 27
Na mladoboleslavské R10 před sjezdem na pražský Hloubětín a Černý Most shořel linkový autobus. Cestovalo v něm asi padesát lidí, všichni vystoupili, nikdo nebyl zraněn. Silnice byla uzavřena, poté se dlouho jezdilo jen jedním pruhem. Vrak vozu byl odstraněn nedlouho po poledni.

Autobus začal hořet kolem půl sedmé ráno. "Šlo o linkový autobus jedoucí do Prahy, shořel celý až na kostru," potvrdila iDNES.cz mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Podle ní je předběžnou příčinou technická závada, pravděpodobně začal hořet od brzd.

"Ve voze bylo přibližně padesát lidí, všichni včas z vozu vystoupili, nebylo tam žádné zranění," dodala mluvčí. Odtah vraku podle Kropáčové zajistí autodopravce, kterému vůz patří.

Vrak autobusu stojí ve středním pruhu. Rychlostní silnice byla uzavřena, později byl zprovozněn jeden jízdní pruh. V době ranní špičky se tak tvořily ve směru na Prahu dlouhé kolony.

Hasiči požár dohasili v osm hodin. "Přesná příčina se vyšetřuje, předběžně jsme vyčíslili škodu na jeden a půl milionu korun," řekla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Podle policie byl vrak odstraněn nedlouho po poledni.

Na vjezdu do Prahy shořel na silnici R10 linkový autobus.

Na vjezdu do Prahy shořel na silnici R10 linkový autobus.

,

Video