Manžela mrtvé ženy z Pržna na Frýdecko-Místecku, obvinili poliicsté z vraždy. Hrozí mu až výjimečný trest.

Manžela mrtvé ženy z Pržna na Frýdecko-Místecku, obvinili poliicsté z vraždy. Hrozí mu až výjimečný trest. | foto: Policie ČR

Manžela mrtvé matky čtyř dětí obvinili policisté z vraždy

  • 15
Policisté odpoledne obvinili z vraždy devětatřicetiletého muže, jehož manželka zemřela za záhadných okolností v obci Pržno na Frýdecko-Místecku. Její tělo našly sociální pracovnice 31. července v domku, kde rodina žila. Hledaného muže zadrželi policisté v úterý v hotelu v Klatovech, kde ho poznal číšník.

Muž, který svoji partnerku často bil, zmizel na sedm dní. Pak ho v úterý odpoledne poznal číšník klatovského hotelu a zavolal policii.

Policisté v Klatovech obešli v uplynulých dnech místní hotely a restaurace a lidem ukazovali podobiznu hledaného. To se nakonec vyplatilo. Po sedmi dnech se muž našel.

"Devětatřicetiletého muže, na kterého státní zástupce vydal předběžný souhlas k zadržení, poznal číšník jednoho z hotelů v Klatovech. Zavolal na policii s tím, že host je podobný muži z obrázků, které viděl u policistů a také v televizi," řekla mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

Doplnila, že případ z Pržna dál vyšetřují kriminalisté z Moravskoslezského kraje a muž proto byl eskortován do Ostravy.

Tamní kriminalisté muže vyslechli a ve středu odpoledne ho obvinili z vraždy. "Muži hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest. I dále však pokračují úkony trestního řízení, policisté obviněného dále vyslýchají. Další informace proto nyní není možné zveřejnit," uvedla mluvčí moravskosleské policie Gabriela Holčáková.

Bezvládné tělo dvaatřicetileté ženy našly 31. července sociální pracovnice, které zvonily u jednoho z domků v Pržně. Chtěly zkontrolovat rodinu se čtyřmi dětmi, ve které údajně byly vinou otce problémy.

K jejich údivu jim přišel otevřít asi sedmiletý chlapec a ještě mladší holčička. "Maminka pořád spí," říkaly děti. Jejich matka opravdu ležela pod přikrývkami. Jenže nespala. Byla mrtvá.


Video