Lezecká skupina hasičů z Frýdku-Místku zachraňovala paraglidistu ze smrku v Beskydech. | foto: HZS Moravskoslezského kraje

Paraglidista přistál v lese, z deseti metrů ho museli sundat hasiči

  • 0
Takové přistání si mladý paraglidista zcela jistě nepředstavoval. Místo na volné prostranství dosedl do lesa pod horou Prašivá a uvízl ve větvích. Pomoci na pevnou zem mu museli profesionální hasiči z Frýdku-Místku.

Lezecká skupina frýdecko-místeckých hasičů k neobvyklé události vyjížděla v sobotu odpoledne. Paraglidista, který nezvládl přistání tak, jak si představoval, uvízl v lese v katastru obce Vyšní Lhoty v Beskydech.

Lezecká skupina hasičů z Frýdku-Místku zachraňovala paraglidistu ze smrku v...

„Místo na pevné zemi přistál na vysokém smrku. Zůstal viset ve výšce přibližně deseti metrů,“ uvedl mluvčí hasičského sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Hasiči sportovce dostali dolů po několika desítkách minut za pomoci lan. Při divokém přistání ani při následném zásahu nebyl nikdo zraněn.

Vyšní Lhoty na úpatí Beskyd.

Vyšní Lhoty na úpatí Beskyd.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Nejlepší videa na Revue