Dálnici D8 u Zdib zavřela nehoda zájezdového autobusu a dvou nákladních aut...

Dálnici D8 u Zdib zavřela nehoda zájezdového autobusu a dvou nákladních aut (14. října 2017) | foto: HZS Praha

Nehoda autobusu uzavřela dálnici u Zdib, 19 lidí utrpělo zranění

  • 14
Dálnici D8 ve směru na Prahu dopoledne uzavřela nehoda dvou nákladních aut se zájezdovým autobusem. Zranilo se 19 lidí, sedm z nich skončilo v nemocnici. Provoz na dálnici u Zdib byl kompletně obnoven krátce před 16. hodinou.

K nehodě došlo krátce po 10. hodině za sjezdem na obec Zdiby.

„Nákladní vozidlo naložené pískem se střetlo s autobusem,“ řekl iDNES.cz mluvčí Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje Ladislav Holomčík. Později doplnil, že účastníkem nehody bylo ještě další nákladní auto.

V patrovém autobusu cestovalo 63 pasažérů a dva řidiči, kteří se vypravili na zájezd z nizozemského Amsterodamu. Devatenáct lidí se zranilo, sedm z nich skončilo v nemocnici.

„Šest pacientů bylo zraněno lehce, jeden má středně těžká poranění. Byli ošetřeni a přepraveni do vinohradské a střešovické nemocnice a na Bulovku,“ sdělila mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Podle Holomčíka byl středně těžce zraněn řidič nákladního vozu.

Kvůli vyššímu počtu účastníků nehody středočeští hasiči povolali i evakuační autobus a na výpomoc kolegy z Prahy i podniku Aero Vodochody. Celková škoda byla vyčíslena na 8 600 000 korun, uvedl mluvčí středočeské policie Petra Potočná.

Protože se z nákladního auta na silnici vysypal písek a unikly na ni provozní kapaliny, museli policisté dálnici ve směru na Prahu uzavřít. Informovala dopoledne Potočná. Řidiči proto museli sjíždět na exitu 9 u obce Úžice. Podle ČTK se na místě po nehodě vytvořila až sedmikilometrová kolona.

Pro cestující vyslal dopravce náhradní spoj, který s nimi ve 12:12 odjel směrem na pražské autobusové nádraží na Florenci.


Video