Fanoušci pražské Sparty na zápase v Ostravě. (3. listopadu 2008) | foto: Jaroslav Ožana, MF DNES

Fanoušci Sparty zničili vlak, pak i autobus

  • 197
Fanoušci pražské Sparty, kteří směřovali na fotbalový zápas svého týmu do Ostravy, si cestu krátili demolováním vlaku. Do jednoho kupé vhodili dýmovnici a zničili celý vagon. Druhou dýmovnici si schovali na zápas. Předtím ještě stihli poškodit autobus, který je měl dovézt na stadion.

"Fanoušci Sparty při cestě do Ostravy odpálili ve vlaku dýmovnici. Pak se přesunuli do druhého železničního vozu, ve kterém poškodili několik kupé," řekl vrchní komisař ostravské policie Miroslav Pech. 

Vyprodané hlediště vidělo mátožné Pražany: Ostrava - Sparta 2:0

Dodal, že kvůli nepřehledné situaci nebyl nikdo zadržen. Incidentem se nyní bude zabývat policie. Čeká se i na vyčíslení škody.Fanoušci pražské Sparty na zápase v Ostravě. (3. listopadu 2008)

V Ostravě už na 160 pražských fanoušků čekaly dva autobusy, které je měly odvézt na stadion. "Zřejmě v důsledku návalu do autobusu vytlačili fanoušci dvě okna a autobus musel řidič z bezpečnostních důvodů odstavit," sdělil komisař. Fanoušci proto dále s policejním doprovodem pokračovali pěšky.

Samotné utkání proběhlo bez větších problémů. Zápas ale musel být na několik minut přerušen poté, co na trávník dopadla dýmovnice. Jakmile se mlha rozplynula, fotbalisté pokračovali ve hře.

Policie konci utkání Pražany doprovodila zpět na nádraží, odkud po osmé hodině odjeli zpátky do metropole. Mezitím se v klidu rozešli i příznivci domácích.

Policisté se obávali také příjezdu polských rowides. Ti ale nakonec nedorazili.

Zápas Baníku Ostrava a Sparty Praha (3. listopadu 2008)


Nejlepší videa na Revue