Za falešného policistu se vydával dvacetiletý mladík. Ilustrační foto

Za falešného policistu se vydával dvacetiletý mladík. Ilustrační foto | foto: Jan Karásek

Falešný policista s majákem honil na Jihlavsku Slovince

  • 2
Jihlavské kriminalisty zaměstnal v noci falešný policista. Dvacetiletý muž vybral od posádky slovinského auta pokutu za údajné překročení rychlosti. Podezřelého mladíka a jeho auto začali Slovinci fotit, a tak v rychlosti zmizel. Zanedlouho se ho podařilo dopadnout.

Volkswagen s majáčkem na střeše sledoval slovinské auto v obci Vílanec. Auta pak zastavila a vystoupil mladý muž v uniformě. Po sledovaném řidiči, který měl dva spolujezdce, požadoval pokutu přes sto eur za nepřiměřenou rychlost. Chtěl po něm také doklady.

"Posádce se chování údajného policisty jevilo podezřelé. Pohotově proto vyfotila nejen jej, ale i vozidlo," uvedla policejní mluvčí Jana Šípková. Vzápětí se dal muž na útěk.

V autě čekal na falešného policistu komplic. "Byl tam další člověk, protože si mladík sedl na místo spolujezdce," sdělil iDNES.cz Jaroslav Bílek z jihlavské policie.

Cizinci, kteří Českem projížděli jako turisté, oloupení ihned nahlásili. Ještě v noci policisté našli na Znojemsku nejen podezřelé auto, ale také mladíka, který si hrál na jejich kolegu.

"Muž je nyní na policejním oddělení a prověřují se okolnosti celého případu," dodala Šípková. Je podezřelý z poškozování cizích práv, za což mu hrozí až tři roky vězení.


Video