Policie u domu člena Hells Angels v Praze - Točné, kam ji přivolal po problémech exekutor. | foto: iDNES.cz

Motorkář z Hells Angels ujel exekutorovi. Vrátí se nás víc, hrozil

  • 141
Zásahová jednotka pražské policie vyjížděla k exekuci u člena motorkářského gangu Hells Angels. Ten nejprve odmítl exekutorovi otevřít a zabarikádoval se. Spolupracovat s ním začal až po příjezdu policie. Změnilo se to ale v okamžiku, kdy se zajímal exekutor o jeho motocykl. Ten odmítl vydat, nasedl na něj a ujel.

"Poprvé nás exekutor přivolal kolem sedmé hodiny ráno. Muž, u kterého mělo dojít k exekuci, se zabarikádoval v domě. Hrozilo, že je ozbrojen a mohl by ohrozit sebe i okolí," řekla iDNES.cz mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Podle informací iDNES.cz se jednalo o jednoho z pražských členů motorkářského klubu Hells Angels. Mluvčí policie se k tomu ale odmítla vyjádřit.

Na pražskou Točnou nakonec ráno vyrazilo větší množství policistů včetně zásahové jednotky. Po jejich příjezdu muž otevřel a začal spolupracovat s exekutorem. Policisté poté odjeli.

Podruhé museli kvůli členovi Hells Angels vyjíždět kolem jedenácté hodiny. "Exekutor uvedl, že znovu došlo ke sporu a to ve chvíli, kdy chtěl do exekuce dát i mužův motocykl. Ten ho začal bránit. Nakonec na stroj nasedl a se slovy: Já se vrátím a bude nás víc, ujel," uvedla mluvčí policie.

Exekuce pak musela být dokončena za policejní asistence. Muž se ale už nevrátil. Policie nyní prověřuje, zda se svým jednáním nedopustil trestného činu.

V Česku existují tři motorkářské kluby Hells Angels. Prapůvod samotných Hells Angels je v USA u bývalých amerických válečných pilotů. Členové Hells Angels museli donedávna vlastnit motocykl značky Harley Davidson, Indian nebo Buell, ale v současné době to již není dogma.

Ministerstvo vnitra nedávno v koncepci pro boj s organizovaným zločinem uvedlo, že tyto motocyklové gangy mají strukturu zločineckých skupin a na území České republiky se podílejí na celé řadě závažných trestných činů. (více zde)


Video