Policie kvůli podezřelému předmětu evakuovala nákupní centrum ve Zlíně, jednalo...

Policie kvůli podezřelému předmětu evakuovala nákupní centrum ve Zlíně, jednalo se o podomácku vyrobenou fotopast (24. června 2017). | foto: PČR Zlínský kraj

Kvůli fotopasti v kabince policie evakuovala nákupní centrum ve Zlíně

  • 64
Policie musela v sobotu před polednem evakuovat nákupní centrum Centro Zlín ve zlínské části Malenovice. Jeden z nakupujících totiž ve zkušební kabince našel podezřelou krabičku. Pyrotechnici po její prohlídce zjistili, že se jedná o podomácku vyrobenou fotopast.

„Krátce před půl dvanáctou dopoledne jsme přijali na lince 158 oznámení od pracovníků nákupního centra Centro Zlín o nálezu podezřelého předmětu v jedné ze zkušebních kabinek v prodejně Tesco, který tam měl objevit jeden z nakupujících,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Na místo vyjelo několik policejních hlídek, hasiči i záchranáři. Policisté ze všech prostorů Centra Zlín evakuovali asi 300 lidí. Podezřelou krabičku prohlédli pyrotechnici z Olomouce, kteří zjistili, že se jedná o podomácku vyrobenou fotopast.

Do nákupního centra se mohli lidé vrátit v půl druhé odpoledne. Případ nyní vyšetřuje policie.

„Případ šetří policisté z obvodního oddělení ve Zlíně. Fotopast podrobí odbornému zkoumání a na základě zjištěných skutečností stanoví případnou právní kvalifikaci,“ doplnila Javorková.


Video