Hotelový pokoj v Egyptě, ve kterém bydlel Petr Kramný poté, co záhadně zemřela jeho žena a malá dcera.

Hotelový pokoj v Egyptě, ve kterém bydlel Petr Kramný poté, co záhadně zemřela jeho žena a malá dcera. | foto: Nela Herrmannová, iDNES.cz

Egyptské úřady Kramnému nic nedokázaly a kauzu odložily

  • 109
Případ Petra Kramného, který v České republice čelí obvinění z vraždy manželky a dcery, egyptské úřady odložily. Tamní vyšetřovatelé mu nic mu nedokázali, uvedla v neděli večer televize Nova s odvoláním na jeho advokáta v Egyptě.

„Zde je kauza uzavřená z důvodu nedostatku důkazů. Ve všech zprávách se hovoří o požití neznámého jedu, nikde se nehovoří o úmrtí elektrickým proudem. V této kauze nikdo nebyl obžalován,“ citovala Nova advokáta Kirolise Izzata Bašíra.

Šestatřicetiletá žena s nezletilou dcerou zemřely před rokem v létě v Egyptě při rodinné dovolené. Média původně spekulovala o tom, že byly otráveny, posléze se objevily informace, že je mohl zabít elektrický proud. Kramný, který se z Egypta do Česka mohl vrátit až loni v říjnu, vinu od počátku popírá. Z vraždy ho moravskoslezští policisté obvinili koncem února. Kramný je v Česku ve vazbě.

Obžaloba podle dozorujícího státního zástupce Víta Legerského zatím podána nebyla. „Pořád se vyslýchají svědci, vypracovávají se znalecké posudky, případně se posudky doplňují. Stále čekáme, až se nám ozve Egypt, to je pro nás v této chvíli alfa a omega. Nějakou dobu už na jejich vyjádření čekáme. Nemám to s čím srovnávat, tak nevím, jak dlouho to u nich standardně trvá, ale ještě nějakou dobu jsme připraveni čekat,“ řekl koncem července Legerský.

,

Video