Bohumír Ďuričko u soudu

Bohumír Ďuričko u soudu | foto: Michal Sváček, MAFRA

Ďuričko musí vyplatit pozůstalým po Kočkovi půl milionu korun

  • 8
Městský soud v Praze potvrdil rozsudek, podle kterého má vrah podnikatele Václava Kočky Bohumír Ďuričko zaplatit pozůstalým odškodnění 480 tisíc korun. Rozsudek je pravomocný.

Peníze musí Ďuričko vyplatit bývalé přítelkyni zastřeleného a jejímu synovi. Jde o pozůstalé, kteří žili ve společné domácnosti se zavražděným.

Původně Ďuričkovi zaplacení peněz uložil Obvodní soud pro Prahu 5. Odsouzený podnikatel se ale proti verdiktu odvolal. Městský soud v Praze odvolání nevyhověl. V úterý rozhodl, že částka 480 tisíc korun má být oběma pozůstalým vyplacena.

V dalším soudním řízení, které je odročeno na červenec, se pozůstalá družka Václava Kočky mladšího domáhá odškodnění deset milionů korun. Peníze by si podle žaloby měla rozdělit s mladším synem, který je biologickým potomkem Kočky, a také se svým dalším synem (více o odškodnění čtěte zde).

Podnikatel Bohumír Ďuričko byl za vraždu Václava Kočky odsouzen na 12,5 roku vězení. Tragická událost se stala 9. října 2008 kolem 23:10 v pražské restauraci Monarch po křtu a autogramiádě knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Ďuričko a Kočka mladší se tam dostali do roztržky, při které Kočka mladší podnikatele udeřil do obličeje. Ďuričko pak vytáhl zbraň a na protivníka třikrát vystřelil. Každý z výstřelů byl smrtelný.

,

Video