Důchodce odmítal nastoupit do policejního auta a na protest si před ním lehl na zem. Ilustrační snímek

Důchodce odmítal nastoupit do policejního auta a na protest si před ním lehl na zem. Ilustrační snímek | foto: Petr Ježek, MF DNES

Důchodce rozbil cyklistovi hlavu holí, pak předstíral bezvědomí

  • 815
Osmdesátiletý důchodce napadl v Přerově cyklistu francouzskou holí, protože mu vadilo, že jede po chodníku. V okamžiku, kdy čtyřiašedesátiletý muž projížděl kolem něj, ho bez varování uhodil ho hlavy a způsobil mu tržnou ránu. Rozzuřený důchodce dal později zabrat i policistům, před nimiž se na protest válel po zemi a nakonec předstíral bezvědomí.

V účinnou zbraň se důchodcova francouzská hůl změnila ve středu dopoledne, když penzistu rozzlobilo, že se k němu po chodníku blíží cyklista. Nicnetušící muž na bicyklu vzápětí schytal tvrdý úder do hlavy. "Utrpěl tržné zranění s dobou léčení asi sedm dní," řekla mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová.

Incident přijeli řešit policisté, ale ani oni to neměli s důchodcem snadné. "Policisté ho vyzvali, aby nastoupil do služebního vozu, což muž odmítl a lehl si na zem. Ani po dalších výzvách nezměnil názor, takže policisté použili donucovací prostředky a naložili ho do vozidla, kde mu také nasadili pouta," popsala mluvčí policie.

Penzista se však neuklidnil ani u policejního oddělení, kde se situace opakovala jen s tím rozdílem, že tentokrát muž naopak odmítal vystoupit z auta. Když ho policisté konečně vytáhli ven, opět si lehl na zem. "Na oddělení ho museli odnést," podotkla Zajícová.

"Nakonec se stal z útočníka pacient, protože předstíral nevolnost, záchvaty a bezvědomí. Přivolaná sanitka ho proto odvezla na vyšetření do nemocnice," dodala mluvčí policie.

Agresivnímu důchodci nyní hrozí za výtržnictví a pokus o úmyslné ublížení na zdraví až tři roky vězení.


Video