Obviněný Zdeněk Doležel dřív spolupracoval s premiéry Grossem a Paroubkem.

Obviněný Zdeněk Doležel dřív spolupracoval s premiéry Grossem a Paroubkem. | foto: MF DNES

Doležel a spol. si vyslechli obvinění

  • 27
Policie obvinila trojici, která připravovala podvod s fondy EU. Bývalý šéf kabinetů premiérů Doležel, starosta Budišova Péťa a ministerský úředník Řehulka jsou stíháni mimo jiné za vydírání či úplatkářství.

Vyšetřovatel muže obvinil ve středu večer.

Stíhání se týká trestných činů vydírání, přijímání úplatku, podplácení, nepřímého úplatkářství a neoprávněného nakládání s osobními údaji, informovala mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Blanka Kosinová.

Dodala, že všichni tři muži byli obviněni po provedení domovních prohlídek, po výsleších a vyhodnocení všech materiálů. Ve výsleších obviněných budou policisté pokračovat ve čtvrtek. Poté bude rozhodnuto o tom, zda budou vzati do vazby. 

Doležela, Péťu a Řehulku zadrželi pracovníci ÚOOZ v úterý večer. Jsou podezřelí z vydírání a nezákonných postupů při čerpání evropských peněz prostřednictvím ministerstva pro místní rozvoj. - více zde 

Policisté prověřují také podezření, že se v tomto případě chystala vražda šéfa ÚOOZ Jana Kubiceho.- více zde

Policie žádá vazbu

12. září - Mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Blanka Kosinová řekla, že vyšetřovatelé žádají, aby byla trojice mužů poslána do vazby kvůli možnému ovlivňování svědků a pokračování v trestné činnosti. Podnět policistů posoudí státní zastupitelství a soud.

,

Video