Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Do kolejiště někdo nastražil hokejovou branku, narazil do ní vlak

  • 25
Hokejovou branku, dvě stavební kolečka a dva betonové žlaby postavil někdo v pondělí do kolejiště na železniční přejezd v Českých Budějovicích. Do branky záhy narazil vlak. Kolize se obešla bez zranění, překážka ale poškodila lokomotivu. Pachateli hrozí až tři roky vězení.

Neznámý pachatel umístil překážky na koleje poblíž železničního přejezdu v ulici Jaroslava Hůlky v Českých Budějovicích.

"Před osmou hodinou večer pak do hokejové branky narazil osobní motorový vlak z Českého Krumlova do Českých Budějovic. V soupravě cestovalo sedm lidí, nikdo z nich nebyl zraněn," uvedla mluvčí českobudějovické policie Regina Tupá.

Branka ale poškodila lokomotivu. Zničila takzvaný pluh, kohout a strhla naftovou hadici od nádrže topení. Škoda byla vyčíslena na nejméně 50 tisíc korun. 

Srážka vlaku s překážkou navíc omezila provoz na trati. "Dva večerní spoje musely být nahrazeny autobusy. Provoz na trati byl obnoven kolem 23. hodiny," uvedla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Za poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení hrozí pachateli až tříleté vězení. Policisté žádají o pomoc při vyšetřování i veřejnost. Jakékoliv poznatky k případu mohou lidé telefonovat na linku 158.

Na Českobudějovicku je podle policejní mluvčí Tupé podobný případ ojedinělý. Na Karlovarsku někdo loni v červnu pověsil nad koleje televizor (více čtěte zde).  

Vlak srazil hokejovou branku poblíž železničního přejezdu v ulici Jaroslava Hůlky v Českých Budějovicích.

Vlak srazil hokejovou branku poblíž železničního přejezdu v ulici Jaroslava Hůlky v Českých Budějovicích.

 


Video