Kamion sjel ze silnice a naboural do domu. Nikomu se nic nestalo

Kamion sjel ze silnice a naboural do domu. Nikomu se nic nestalo | foto: Otto Ballon Mierny, MF DNES

Dívka se před kamionem zachránila v koupelně

  • 22
O velkém štěstí může mluvit mladá dívka z Brněnska. Chvíli poté, co se odešla koupat, se do jejího dětského pokoje vřítil kamion. Pokoušel se vyhnout protijedoucímu kamionu, ale sjel ze silnice a vrazil do domu. Havárie se obešla bez zranění.

K nehodě došlo v šest večer na silnici mezi Pohořelicemi a Kounicemi na Brněnsku. Dvojice protijedoucích kamionů se nevešla na vozovku.

"Kamion v protisměru byl příliš blízko středu silnice. Snažil jsem se mu vyhnout," popsal MF DNES řidič Tomáš Svoboda, který jel od Kounic. Úhybný manévr se mu ale nepodařil. Sjel ze silnice a vrazil do domu u cesty.

Podle svědků nehody se proboural přímo do dětského pokoje. Krátce předtím si v něm údajně hrála malá dívka. Otec ji ale zavolal, aby se šla koupat. Nejprve sice odmítala, ale nakonec poslechla. Chvíli poté, co opustila pokoj, se ozvala rána a do pokoje vjel kamion.

Nehoda se nakonec obešla bez zranění. Vedle domu, do kterého kamion přímo narazil, byly poškozeny další tři domy. Jeden vedlejší a dva přes silnici. Nejvíc poškozený dům už zkontroloval statik. Konstatoval, že je obyvatelný.

Svoboda, který jezdí pro židlochovickou firmu, z nehody viní protijedoucího řidiče. Na silnici mu prý nenechal dost místa. Potvrdit by mu to prý mohl i svědek havárie, ale toho se zatím nepodařilo dohledat.

Řidič se také svěřil, že nehodu předvídal. "Před dvěma dny se mi zdálo, že mám bouračku," prozradil.

,

Nejlepší videa na Revue