Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Cizinec zničil dvě auta, nabouraným nechal jako zástavu řidičák a ujel

  • 11
Velmi neohroženě si počínal sedmadvacetiletý cizinec v mercedesu na silnici E55 u Nažidel v jižních Čechách. Naboural nákladní vůz, osobní auto a ještě od nehody ujel. Řidička fiatu jej však dostihla a zastavila. Muž však unikl i podruhé.

Cizinec jel s mercedesem po silnici E55 ve směru od Kaplice na hraniční přechod s Rakouskem v Dolním Dvořišti.

"Po přejetí horizontu v mírném klesání u Nažidel nestačil zastavit za fiatem, který jel před ním," popsala nehodu českokrumlovská policejní mluvčí Michaela Pavlíčková.

Šofér strhl vozidlo do protisměru, kde ale v tu chvíli jelo nákladní auto Iveco. Narazil do něj bokem. Po srážce se mercedes však odrazil na fiata. Muž z místa nehody okamžitě začal ujíždět, ale řidičce fiatu se jej podařilo zastavit.

Jenže uvěřila jeho slovům, že dojede do bankomatu vybrat peníze na uhrazení škody.

"Jako zástavu nechal na místě řidičský průkaz, odjel a už se nevrátil. Celkově způsobil škodu 55 tisíc korun," dodala Pavlíčková. Dodala, že policisté nyní po šoférovi pátrají.

Silnice smrti v jižních Čechách

Úsek silnice E55 na Českokrumlovsku patří podle policistů mezi ty, kde je třeba dbát zvýšené opatrnosti. Od roku 2010 zde zemřelo osm lidí a dvanáct se zranilo těžce při celkem 90 nehodách. Na vině je nejčastěji nesprávný způsob jízdy (35 případů), nedání přednosti v jízdě (22) a rychlost (19).

"To, že silnice neodpovídá svou kapacitou množství vozidel, které po ní denně jezdí, je nezpochybnitelný fakt. Řidiči jsou ale ti, kteří mají přizpůsobit svou jízdu provozu, technickému stavu vozovky, počasí a dalším okolnostem. Nejeden z nich však tyto povinnosti ignoruje a tím nehodu mnohdy zaviní," uzavřela Pavlíčková.

Na silnici umírali lidé naposledy v pondělí. Při nehodě osobního automobilu a kamionu zemřel mladý polský pár a jejich pětileté dítě (čtěte zde).

Nehoda se stala na silnici E55 u Nažidel.

Nehoda se stala na silnici E55 u Nažidel.


Video