Těla manželů ležela na kraji lesa. Ilustrační foto

Těla manželů ležela na kraji lesa. Ilustrační foto | foto: MF DNES

Chodec našel u lesa zastřelené manžele

  • 12
Obyvateli Nedvědice na pomezí jižní Moravy a Vysočiny otřásla dvojnásobná vražda. Necelé dva kilometry od obce našel náhodný chodec mrtvé manžele. Žena a muž leželi na okraji lesa a pole na kopci nad vesnicí.

"Odpoledne byli na hranici katastru tří obcí, Nedvědice, Černvíra a Sejřku, nalezeni dva manželé bez známek života," potvrdila ve čtvrtek večer tisková mluvčí jihomoravské policie Dagmar Bartoníková.

"Je zřejmé, že jejich smrt byla způsobena cizím zaviněním. Pitva ale proběhne až v pátek."

Sedmdesátiletý muž a jeho o šest let mladší žena byli místní a zřejmě je někdo zastřelil. Vzhledem k právě začínajícímu vyšetřování ale kriminalisté nechtěli sdělit víc. Ještě do noci ohledávali místo činu.

Vyšetřování zkomplikoval i fakt, že místo vraždy leží na pomezí Jihomoravského kraje a Vysočiny. Zatímco odpoledne je ohledávali kriminalisté ze Žďáru, v podvečer případ převzali jejich kolegové z Brna-venkova.

"Nám to ale nepřísluší, připadne to krajské policejní správě," uvedl nakonec večer přímo u Nedvědic i policejní ředitel Brna-venkov Bohumil Šimek.

Lidé z okolí jsou otřeseni. "Nic podobného se tu ještě nestalo," uvedla 20letá Eva v nedvědické restauraci penzionu U Barunky. "Já sama jsem šla po poledni kolem, nahoře naproti smetišti jsem viděla modrou dodávku, přesně tam je prý našli," dodala možná svědkyně.


Video