Eskalátor pražského metra zachytil nohu malého chlapce i loni na podzim.

Eskalátor pražského metra zachytil nohu malého chlapce i loni na podzim. | foto: HZS Praha, Leoš Kučera

Chlapec přišel o prsty na nohou, uvízly mu v eskalátoru metra

  • 195
Sedmiletý chlapec přišel kvůli nehodě v pražském metru o prsty na noze. Hasiči mu ji museli vyprostit z eskalátoru ve stanici Můstek a lékaři mu poté amputovali tři prsty. Mluvčí Dopravního podniku sdělil, že podobné incidenty, zachycení eskalátorem, se stávají.

Malému chlapci pomáhalo v pátek patnáct minut před osmou hodinou večer osm hasičů. Podle serveru Blesk.cz se s rodiči vypravil do kina. Jejich cesta ale skončila tragicky v podzemí Václavského náměstí.

"Dole na eskalátorech jsem najednou slyšel obrovskou ránu a křik. Synkovi to vtáhlo botu," řekl serveru otec chlapce Denis Gaidoš. Tvrdí, že na konci schodů zřejmě chyběl ochranný hřeben, byla tam prý jen velká díra.

Eskalátory v pražském metru

Mluvčí Dopravního podniku Ondřej Pečený o nehodě ví jen z doslechu. "Bohužel o tom teď nic nevím, ale je pravda, že se podobné věci stávají na eskalátorech často, není to nic neobvyklého," řekl Pečený Blesku.

Po převozu do nemocnice lékaři hochovi amputovali tři prsty, prý mu visely jen na kůži. "Nedokážu si ani představit, že by šel Denis jen v pantoflích nebo žabkách, to by byla tragédie," zlobil se otec.


Video