Chlapec se vážně zranil po pádu do studny. Hasiči ho vytáhli z pěti metrů

  • 3
Patnáctiletý chlapec utrpěl těžká zranění po pádu do studny na nádraží v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Ze zhruba pětimetrové hloubky, kde se mu podařilo zachytit, ho vyprostili středočeští hasiči. Záchranná služba převezla chlapce do motolské nemocnice.

„Jakmile byla osoba vyproštěna, provedl zasahující lékař prvotní vyšetření, při kterém zjistil poranění hrudníku a hlavy, pacient byl také podchlazen. Posádka poskytla nezbytnou intenzivní péči, lékař mladého muže následně zaintuboval a připojil k přístrojem řízené ventilaci,“ řekla mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová.

Na místě zasahovala speciální lezecká jednotka hasičů z Kladna. „Hasiči ve studně chlapce zajistili, postavili trojnožku, poté ho zafixovali a za pomoci vany a lezeckých nosítek chlapce vytáhli,“ řekl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Podle Holomčíka spadl chlapec do studny nešťastnou náhodou. Na místo přijela i policie, která ale neměla prostředky na zajištění  poškozeného poklopu studny, která je v majetku SŽDC. Na nápravě tak pracovali nádražní hasiči.

,

Video