Tragický střet BMW a chodce v Radiové ulici v pražské Hostivaři

Tragický střet BMW a chodce v Radiové ulici v pražské Hostivaři | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Černý čtvrtek na silnicích: zemřelo už devět lidí

  • 36
Dnešek se řadí k nejtragičtějším letošním dnům na silnicích. Při nehodách dosud zemřelo devět lidí. Dohromady šest lidí zemřelo při srážkách s kamiony, jeden člověk zahynul při střetu dodávky s osobním autem, zemřeli dva sražení chodci.

Ředitel dopravní policie Leoš Tržil iDNES.cz přiznal, že si nezvykle velký počet mrtvých nedovede vysvětlit.

Večerní nehodu nepřežila na silnici mezi Plzní a Třemošnou šedesátiletá chodkyně. Vyprošťovali ji hasiči, na místě se ji pokoušeli záchranáři oživit. Zraněním ale podlehla. Nehoda se stala v lesním úseku, několik set metrů za hranicí Plzně na hlavní výpadovce na Most. - čtěte více

Už před šestou hodinou ráno se na křižovatce u Perné na Břeclavsku srazil polský kamion s osobním autem. V něm zůstaly zaklíněné dvě mladé ženy, které hasiči po příjezdu začali vyprošťovat. Lékař ale mohl jen konstatovat jejich smrt. Ve zdemolovaném autě zemřel i pes. - více zde.

Dopoledne zemřel v Chotěbuzi na Českotěšínsku řidič felicie, který z neznámých důvodů vyjel do protisměru a na mostě se srazil s protijedoucí dodávkou. Následkům zranění podlehl ještě před příjezdem lékařů, přestože se muži snažili život zachránit svědci nehody i záchranáři - více zde.

V pražské Hostivaři ráno srazil řidič BMW chodce. Sedmapadesátiletý muž i přes snahu záchranářů zemřel - více zde.

Při srážce felicie a nákladního auta u obce Radvánovice na Semilsku zemřeli dva starší lidé – řidička a spolujezdec. Oba museli hasiči z vraku vyprostit - více zde.

Dva životy si vyžádala také srážka dvou kamionů na Havlíčkobrodsku, které se střetly mez obcemi Kámen a Habry - více zde.

Nejtragičtějším dnem letošního roku byl pátek 9. července. Tehdy se z cesty nevrátilo dvanáct osob. Druhým nejčernějším datem je druhý červenec, kdy zemřelo devět lidí. Z policejních statistik vyplývá, že letos zatím na silnicích zemřelo 637 lidí. Za celý loňský rok přitom zahynulo 832 lidí.

Dopravní servis

doprava.idnes.cz


Video