Hrdinka je bývalý český šampion ve sprint-rallye a vedl také vlastní tým Styllex Tuning, za který závodil Slovák Jozef Béreš a Tomáš Enge. Ilustrační foto

Hrdinka je bývalý český šampion ve sprint-rallye a vedl také vlastní tým Styllex Tuning, za který závodil Slovák Jozef Béreš a Tomáš Enge. Ilustrační foto | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Bývalý závodník Hrdinka dostal za milionové podvody 9,5 roku vězení

  • 3
Brněnský krajský soud potrestal 9,5 lety vězení za podvody bývalého automobilového závodníka Tomáše Hrdinku. Jezdec z Kobeřic u Brna, který z autokrosu přesedlal do automobilových rallye, byl podle rozsudku členem gangu, jenž stát v letech 2003 a 2004 připravil na daních o 480 milionů korun.

Proti verdiktu se může Hrdinka, který je držitelem titulu mistr Evropy v autokrosu, odvolat k Vrchnímu soudu v Olomouci.

Tresty dostala také šestice Hrdinkových kompliců, a to od 7,5 do devíti let vězení. Bývalý závodník se soudu neúčastnil.

Jan Věrčík a Tomáš Hrdinka - Soud poslal Jana Věrčíka (vpředu) na 8,5 roku do vězení. Podle obžaloby nastražil nálož před domem automobilového závodníka Tomáše Hrdinky (vzadu) (10. května 2005)

Skupina podle policie v úmyslu zkrátit daň z přidané hodnoty využívala účelově vytvořený řetězec obchodních společností k vytváření fiktivních účetních a daňových dokladů pro další obchodní společnosti. Podle policie se tak dělo na základě simulovaných obchodních smluv týkajících se pronájmu závodních automobilů a reklamních ploch.

Hrdinka je bývalý český šampion ve sprint-rallye a vedl také vlastní tým Styllex Tuning, za který závodil Slovák Jozef Béreš a Tomáš Enge.

V minulosti se Hrdinka stal obětí vyděračů, kteří od něho požadovali 23 milionů korun.

K vydání peněz se snažili přimět závodníka i tím, že nechali před jeho domem explodovat výbušniny. Brněnský krajský soud za to poslal do vězení dvojici mužů.


Video