Odvolací soud zrušil Pejchlovi podmíněný trest loni v říjnu.

Odvolací soud zrušil Pejchlovi podmíněný trest loni v říjnu. | foto: Anna Vavríková, MF DNES

Bývalý šéf „heparinové“ nemocnice žádá milionové odškodné

  • 2
Bývalý ředitel nemocnice v Havlíčkově Brodě Josef Pejchl, který čelil obvinění, že neohlásil vraždy heparinem spáchané Petrem Zelenkou, chce po státu odškodné milion a půl korun. Soud mu loni zrušil podmíněný trest a podle svých slov má problém s uplatněním. Finanční satisfakci chce věnovat nemocným dětem.

"Soudní spor velmi negativně ovlivnil jeho osobní i pracovní život," uvedl mediální zástupce Pejchla Tomáš Zdechovský. "Podal žádost na odškodnění a omluvu od ministerstva spravedlnosti," dodal.

Pejchl požaduje odškodné v hodnotě 1,5 milionu korun. V případě úspěchu je chce předat nadaci Krtek, která se stará o děti trpící rakovinou. "Jde mi hlavně o očištění mého jména, to je pro mne zásadní záležitostí," sdělil iDNES.cz.

Odvolací soud zrušil podmínku bývalému řediteli "heparinové" nemocnice loni v říjnu. Obžaloba ho vinila z toho, že neoznámil podezření svého podřízeného týkající se úmrtí po předávkování heparinem. - čtěte více o případu

Vyšetřování nakonec ukázalo, že za smrt sedmi pacientů havlíčkobrodské nemocnice a deset pokusů o vraždu může zdravotník Petr Zelenka. Následoval proces a doživotní trest. - čtěte Odvolací soud potvrdil doživotí pro heparinového vraha Zelenku


Video