Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Bývalý Pitrův advokát se podílel na prodeji extáze, zaznělo u soudu

  • 2
Čtením žaloby začal v Plzni soud s drogovými obchodníky. Mezi obžalovanými je i bývalý Pitrův obhájce Pavel Šíma. Žaloba tvrdí, že se podílel na prodeji taneční drogy extáze dovezené z Holandska.

"Obžalovaný Mark Kieft dovezl v červnu 2007 dva tisíce tablet. Dvacet jich předal jako vzorek na vyzkoušení dalšímu obžalovanému Martinovi Peteříkovi a deset Pavlu Šímovi," uvedl žalobce. K prodeji už ale nedošlo, protože zasáhla policie.

Všichni tři jsou obžalováni z mezinárodní distribuce drog a hrozí jim až patnáct let vězení.

Obžalovaný je i Václav Špaček, který měl od Kiefta také dostat pár tablet, ale u něj se podle žaloby jedná jen o prosté držení omamných látek, a hrozí mu tak maximálně pětiletý trest.

Řidič kamionu Mark Kieft u soudu tvrdil, že vůbec nevěděl, co veze. "Řekli mi, že jde o prášky na cvičení," řekl u soudu.

Odmítl, že by se o nákupu extáze v Holandsku předem s obžalovanými Peteříkem a Šímou dohodl.

O Pavlu Šímovi už kvůli obvinění jednala advokátní komora. Zatím ale nerozhodla, zda ho vyloučí ze svých řad. Bývalý Pitrův advokát tak dosud musel opustit jen místo v právní komisi města Plzeň, kam ho navrhla ČSSD. -  Pitrův obhájce obviněný kvůli drogám zatím zůstává advokátem

Pavel Šíma psal pro Tomáše Pitra v březnu ústavní stížnost proti svému odsouzení. Proč si vybral právě jeho, není zcela jasné vzhledem k tomu, že se Pitr skrývá v zahraničí.

,

Video