Starosta Budišova je podezřelý z podvodu při čerpání peněz z fondů EU a státního rozpočtu

Starosta Budišova je podezřelý z podvodu při čerpání peněz z fondů EU a státního rozpočtu | foto: www.trebic.socdem.cz

Budišovský exstarosta Péťa je na svobodě

  • 25
Exstarosta Budišova u Třebíče Ladislav Péťa, který je spolu s dalšími lidmi stíhán za podvodné čerpání peněz z evropských fondů, je na svobodě. O propuštění z vazby rozhodlo státní zastupitelství. Podle něj už pominuly vazební důvody.

Péťův odchod z věznice se podařilo před novináři utajit. Nápravné zařízení opustil v pondělí krátce po obědě v civilním sanitním voze. Informovala o tom mluvčí bohunické věznice Soňa Haluzová.

Zdůraznila, že exstarosta byl propuštěn na příkaz Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 9. V Brně byl umístěn, protože se v Masarykově onkologickém ústavu ambulantně léčil.

popisek Vychvalovaný starosta Budišovaplnil jen svou vlastní kapsu

Podle policistů Ladislav Péťa spolu s dalšími obviněnými nadhodnotili cenu rekonstrukce zámku v Budišově, na kterou žádali peníze z evropských fondů a státního rozpočtu. Pokud by peníze získali, mohli by si prý mezi sebou rozdělit zhruba 30 milionů korun. - více zde

Starosta Budišova se měl pokusu o podvod zúčastnit spolu se dvěma dalšími podezřelými, bývalým šéfem kabinetů premiérů Grosse a Paroubka Zdeňkem Doleželem a státním úředníkem z ministerstva zemědělství Miloslavem Řehulkou.

,

Nejlepší videa na Revue