Odtahová služba v ústecké čtvrti Klíše uklízí trosky nabouraného auta, které

Odtahová služba v ústecké čtvrti Klíše uklízí trosky nabouraného auta, které řídil dvaadvacetiletý mladík. Jeho stejně stará přítelkyně nehodu nepřežila. | foto: Michal Hynek

Auto, v němž umřela spolujezdkyně, řídil mladík pod vlivem alkoholu i drog

  • 41
V těle dvaadvacetiletého řidiče, který loni v prosinci v Ústí nad Labem naboural do sloupu, našli policisté drogy. Podle kriminalistů byl pod vlivem marihuany a kromě toho i opilý. Při nehodě se smrtelně zranila stejně stará spolujezdkyně.

Tragická nehoda se stala 22. prosince v Palachově ulici v ústecké čtvrti Klíše. Ve čtvrt na šest ráno zde mladík s Hondou Civic zřejmě ve vysoké rychlosti naboural do sloupu a poté do stromu.

Mladý řidič vyvázl s lehčím zraněním, ale spolujezdkyně střet nepřežila. Podle policie nebyl ani jeden z nich připoután bezpečnostním pásem.

Policejní mluvčí Veronika Hyšplerová uvedla, že podle krevních testů měl mladík 2,02 promile alkoholu. "Toxikologický posudek rovněž prokázal v těle přítomnost THC," řekla mluvčí.

Hyšplerová doplnila, že policisté mladíka zatím neobvinili. "Čeká se na výsledky posudku z oboru dopravy," vysvětlila mluvčí.

Mladého muže policisté vyšetřují na svobodě. Je podezřelý ze tří trestných činů - usmrcení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.

V případě obvinění mladíkovi hrozí až šest let vězení. Podle policejních informací už v minulosti dopravní nehodu způsobil (více zde).


Video