Škoda Fabia vylétla ze silnice a padala zhruba deset metrů z prudkého srázu.

Škoda Fabia vylétla ze silnice a padala zhruba deset metrů z prudkého srázu. | foto: HZS Libereckého kraje

Auto spadlo z desetimetrového srázu do potoka. Čtyři ženy se zranily

  • 11
Při hrozivě vypadajícím pádu z desetimetrového srázu se na Jablonecku zranila čtyřčlenná osádka Škody Fabia. Ženy cestovaly ve středu večer po silnici z Plavů na Držkov. Řidička však nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, dostala smyk a s vozem vylétla ze silnice.

Nehoda se stala v serpentinách na silnici první třídy číslo deset. Je to jeden z nejnebezpečnějších úseků v okrese.

"Devatenáctiletá řidička z Tanvaldu zřejmě jela příliš rychle. V pravotočivé zatáčce dostala smyk a vjela do lesa, kde narazila do několika stromů. Vozidlo nakonec spadlo do potoka," vylíčila mluvčí jabloneckých policistů Ludmila Knopová.

Auto sjelo příkrým terénem dolů zhruba deset metrů. "Dvě ze čtyř žen, které cestovaly v autě, se dostaly zpátky na silnici vlastními silami. Dvěma jsme museli pomoci, přičemž v jednom případě bylo zapotřebí použít vakuová nosítka," upřesnila mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

Všechny čtyři ženy byly se zraněními převezeny do nemocnice. "Auto 'sedělo na břiše' v metr a půl hluboké strouze s vodou. Hrozilo, že dojde k proražení olejové vany. Hasiči proto setrvali na místě, dokud automobil nevyprostila odtahová služba," doplnila mluvčí hasičů.

Policisté nehodu stále vyšetřují. "Dechová zkouška u řidičky neprokázala požití alkoholu. Škoda na autě je 120 tisíc korun," doplnila Knopová.

Nehoda se stala v serpentinách mezi obcemi Plavy a Držkov.

Nehoda se stala v serpentinách mezi obcemi Plavy a Držkov.


Video