Anonymní hrozba bombou zastavila v Českých Budějovicích všechny vlaky. Ilustrační foto

Anonymní hrozba bombou zastavila v Českých Budějovicích všechny vlaky. Ilustrační foto | foto: Michal Žák, iDNES.cz

Anonym hrozil českobudějovickému nádraží bombou, vlaky nabraly zpoždění

  • 1
Neznámý hlas zavolal dnes ráno na policii, že v prostoru nádraží v Českých Budějovicích je nastražená nálož. Výhrůžka zastavila na několik desítek minut všechny vlaky, včetně tří rychlíku. Evakuovány byly desítky cestujících.

Mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner uvedl, že anonym údajně volal z mobilu v 7:30. Provoz na trati se podařilo přibližně po hodině obnovit. "Vlaky se rozjely v 08:20. Dotklo se to rychlíků do Prahy, Brna a Plzně. Zpoždění však nepřesáhlo půl hodiny," řekl ČTK ředitel krajského centra Českých drah Jiří Kafka. Provoz celého nádraží se vrátil do normálu kolem 9. hodiny.

Prostory prohledal pyrotechnik a psovodi se cvičenými psy. Na místě byli hasiči, zdravotníci, vstupy střežila městská i státní policie.

V Českých Budějovicích je to v tomto týdnu již druhá anonymní hrozba výbušninou. Ve středu ráno museli policisté evakuovat 1 100 žáků Základní školy Máj na největším stejnojmenném sídlišti. Žádnou nálož nenašli. Školáci se po dvou hodinách vrátili zpět do lavic.

Včera v pražských Holešovicích zase museli policisté evakuovat tisícovku lidí z kancelářské budovy. Mužský hlas oznámil, že v objektu v Dělnické ulici je bomba. Přivolaný pyrotechnik se psem ale žádnou výbušninu nenašli. - čtěte Policie v Praze evakuovala tisícovku lidí z kancelářského komplexu


Nejlepší videa na Revue