Agresor přišel do nákupního centra a brutálně napadl sedícího muže

  • 457
Scéna jako z drsného filmu se naskytla návštěvníkům obchodního centra v Jeseníku. Agresivní třiatřicetiletý muž tam přistoupil k jinému muži a velmi brutálně ho napadl. Neskončil, ani když už napadený ležel na zemi. Lidé všemu přihlíželi, nikdo z nich ale policii nezavolal.

"V úterý 5. března odpoledne ve vstupní hale obchodního centra v Jeseníku přistoupil k sedícímu a nic netušícímu čtyřiatřicetiletému muži. Bez jakéhokoliv podnětu začal muže napadat. Když ho za oděv strhl na zem, bušil do něj pěstmi a přidal i kopy do obličeje a temene hlavy," popsala mluvčí jesenické policie Tereza Neubauerová.

I přesto, že se napadený muž vůbec nijak nebránil, agresor pokračoval v útoku dál. "Po dvou minutách výpadů třiatřicetiletý muž odešel, ale po 15 vteřinách se na místo vrátil zpátky a opět začal schouleného, bezvládně ležícího poškozeného atakovat," doplnila mluvčí.

S velmi brutálním útokem, při kterém používal pěsti a kopy nohou, pokračoval ještě další minutu. Poté nad poškozeným mávl rukou a z místa odešel. "Čtyřiatřicetiletý poškozený při napadení utrpěl rozsáhlé pohmožděniny celého těla, se kterými musel vyhledat lékařské ošetření," uvedla Neubauerová.

Nejhorší na celém případu ale je, že celou dobu agresivnímu útoku přihlíželo velké množství kolemjdoucích. "Ani jeden nebyl schopen na svém telefonu vytočit číslo některé z tísňových linek. Na situaci zareagoval až strážník městské policie, který napadení viděl prostřednictvím kamerového systému," řekla policejní mluvčí.

Třiatřicetiletému útočníkovi bylo za tento čin sděleno obvinění ze zločinu těžkého ublížení na zdraví, dílem nedokonaným ve stádiu pokusu a přečinu výtržnictví. Za to mu hrozí pobyt ve vězení od 3 do 10 let.


Video