Litevec namazal své hubené tělo olejem a proklouzl mezi mřížemi. Ilustrační foto

Litevec namazal své hubené tělo olejem a proklouzl mezi mřížemi. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Vězeň namazaný olejem proklouzl mřížemi

  • 9
Norská policie hledá Litevce, který uprchl z vazby. Nahý a namazaný olejem proklouzl mezi mřížemi. Pokusil se o to i jeho spoluvězeň, ale nebyl dostatečně hubený a útěk se mu nezdařil. Oba čelí podezření z krádeží v severských zemích.

Litevec byl ve vazbě v trestnici Vadsoe v nejsevernější části Norska. Hubené tělo si natřel potravinářským olejem a protlačil se mezi mřížemi.

"Na Štědrý den se prostě promáčkl mřížemi," řekl Svein-Erik Jacobsen, operační šéf policejního okrsku Oest-Finnmark. Neobvyklý útěk měl ohlas v médiích a policie po uprchlíkovi vyhlásila celostátní pátrání.

"Byl to dobrý kousek. Jediné skutečně náročné na tom bylo protlačit hlavu a hrudník mříží," připustil Jacobsen. Kvůli tomu se mužům podařilo mírně deformovat mřížové pruty, aby mezi nimi vytvořili trochu víc místa. Tlustšímu spoluvězni to ale k útěku nestačilo.

Policie uprchlého muže identifikovala jako pětadvacetiletého Jurise Sinkevičiuse, který je 174 centimetrů vysoký, hubené postavy. Zatím po něm nejsou žádné stopy. Osobní údaje druhého muže úřady nezveřejnily.

Oba muži se dostali za mříže v říjnu ve Švédsku pro podezření z členství v organizované bandě páchající krádeže ve Švédsku a Norsku. Úřady je pak vydaly do Norska k dalšímu vyšetřování a přípravě soudního procesu.

,

Video