Ruska porodila při seskoku padákem

  • 63
Ruská sportovní parašutistka Marija Usova porodila při seskoku. Odvážný čin podstoupila minulý týden. Byla v osmém měsíci těhotenství. "Chtěla jsem, aby moje dítě už před narozením pocítilo neskutečně krásný pocit volného pádu a letu vzduchem," tvrdila později novinářům.

Mášenka, nad jejímž počínáním zůstává rozum stát, řekla, že přátelé i kolegové z klubu se jí sice snažili seskok rozmluvit, ale její touha "dát svému dítěti něco zcela neobvyklého" prý byla silnější.

"Už jsem byla ve vzduchu, když jsem najednou pocítila bolesti. Začíná to, pomyslela jsem si vylekaně a téměř jsem se zbláznila, když jsem si uvědomila, že můžu o tolik očekávané dítě i přijít," vysvětlovala Máša.

"Silně jsem trhla lanem padáku a nahlas zakřičela Bože, pomoz mi! Nohy jsem pak pevně sevřela, ale jinak jsem vůbec nevěděla, co bych měla dělat. Na sebe jsem už vůbec nemyslela, jen na to, že moje dítě, které se podle lékařů mělo narodit až za dva týdny, to musí přežít," vypráví Máša.

Každá vteřina pádu se jí tehdy zdála nekonečná. Jako zkušená sportovkyně ale úspěšně přistála na louce a pak už nastal porod, který začali kolegové z klubu. Zdárně ho dokončili lékaři místní záchranky. Je to holčička, byla prý poslední slova, která Máša slyšela, než omdlela.

Sportovkyně se probrala až v nemocnici, kde uviděla svého manžela s velkou kyticí růží. Poté jí ukázali i její holčičku. "Rozhodla jsem se, že jí dáme jméno Larisa. Ve staré řečtině to znamenalo racek. Manžel se mnou souhlasil," řekla podle maďarské agentury ruská sportovkyně.

,

Video