Diskuze

Odpůrci EU šlapou na plyn

Nejen vládní "ano" se ozývá před referendem o vstupu do EU. Kampaň proti vede vedle komunistů i několik euroskeptických iniciativ. Evropská unie je socialistický moloch, ozývá se ze strany pravicových euroskeptiků. EU přinese vysoké ceny, zlikviduje české zemědělství, hlásají zase čeští komunisté.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

www.narodni-strana.cz

2. 6. 2003 13:09
www.narodni-strana.cz
komentáře, články a analýzy na téma EU očima eurokritiků
0 0
možnosti

Dan

16. 5. 2003 12:19
EU
Hezká debata. Přesto budu mnohem raději členem EU než pouze občanem ČR. Diskuse o tom, zda se budeme mít hůř nebo lépev EU jdou trošku mimo - vždyť naše ekonomika je už tak otevřená, že víc už to moc nejde. Ty největší změny nastaly již během posledních deseti let a ne našim oficiálním vztupem do EU. Tím pouze završíme vývoj od roku 1990 a já jsem tomu moc rád.
0 0
možnosti

kolumbus

13. 5. 2003 19:23
pro vaclav hanus 13:24
Rozumim co rikas o poctivosti   ale myslim to tak, ze pokud clovek dela to co ma a dela to jak nejlepe umi, vzdycky to dobre dopadne a takovy clovek vzdy najde uplatneni.  V US (hodne proamericanu bude kricet) je snad nejvic podvodniku.  Lide si na ne zvykli a pokud si mysli ze podvadi v zajmu i jejich interestu tak jim to  nevadi.  Jinak si nemyslim ze by Cesky talent odchal z Cech,  Evropa a i US ma dnes talentu dost (hlavne z Indie a Ciny)  Naopak, myslim si ze Cesky talent zustane v Cechach a  investori v nej investuji.  Budeli nas talent odchazet,  jiny bude prichazet.  Nemas tuseni kolik talentu je dnes po celem svete!  Chovani nasich pubertaku ? neucta ke stari? Hodne zalezi na vychove,  a na chovani starsich lidi.   Mlady clovek ktery vyrusta bez lasky bez respektu k rodicum a prarodicum,  neznaboh,  bez ucty k nicemu, to ma v zivote dost tezky a svou zlost si vyleva na svem okoli. (ps: pouze v rychlosti nadrapany prispevek-doufam ze ma patu a hlavu)
0 0
možnosti

Vaclav Hanus

13. 5. 2003 19:45
Re: pro vaclav hanus 13:24
Hlavu a patu to ma. Ale presto zustavam vetsi skeptik. Ja vim, ze EU nestoji a nepada na nekolika naprumerne nadanych z CR. Nicmene odsaje co se da. Zbytek kteri zustavaji jsou opravdu nadani prumerne a podprumerne. Presto ze to jsou jinak treba pracoviti lide. A jsem presvedcen, ze se nebude konat zadne vyrazne zlepseni zivota. Povrchnost bude slavit uspechy. Ale to mozna spis souvisi s globalizaci a technologiemi. Projevovat se to bude tak, ze to , ze si zlepsi zivot 20 procent mistni poplucae bude masmedialne vydavano za uspech pricleneni. Stejne tak to probihalo s transformaci v devadesatych.
0 0
možnosti

PAVEL1

13. 5. 2003 4:47
NE EU
UDETE-LI V REFERENDU HLASOVAT PRO VSTUP DO EU, UDĚLÁTE Z ČESKÉ REPULIKY POUHOU PROVINCII CIZÍHO STÁTU.
  • udete-li v hlasovat pro vstup do EU, vzdáte se tak kontroly nad tím, co se bude dít v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.
  • udete-li hlasovat pro vstup do EU, zrušíte českou nezávislost a zbavíte český národ práva, aby si dával zákony sám a aby sám rozhodoval o své zahraniční politice, jaká by odpovídala národním zájmům a našim nejlepším tradicím.
  • udete-li hlasovat pro vstup do EU, budou českým soudům nadřazeny soudy EU,a jak ty rozhodnou, bude českými soudy nezvratitelné, včetně rozhodnutí o majetkových nárocích sudetských Němců.
  • udete-li hlasovat pro vstup do EU, jednou provždy se zbavíte vlastní měny a předáte české měnové rezervy ústřední bance Evropské unie ve Frankfurtu a ta bude o úrokových sazbách za peníze, které si tam půjčíte, rozhodovat podle toho, co vyhovuje Německu a Francii, a ne podle toho, co potřebují Češi.
  • udete-Ii hlasovat pro vstup do EU, umožníte levný výprodej české půdy cizincům z Evropské unie, kde je cena půdy průměrně desetkrát vyšší než u nás.
  • udete-li hlasovat pro vstup do EU, způsobíte, že se počet pracovních míst v českém průmyslu potom sníží na polovinu, jak k tomu došlo v Irsku v prvních deseti létech jeho členství v EU.
  • udete-li hlasovat pro vstup do EU, znehodnotíte svůj hlas i hlas všech českých občanů. Protože až dostane EU moc, aby dělala zákony i pro nás, budete muset poslouchat, co rozhodne rusel. A to i tehdy, kdyby česká, námi zvolená vláda hlasovala proti bruselským rozhodnutím.
  • udete-li hlasovat pro vstup do EU, ztrojnásobíte platy našich vládních politiků, kteří touží po tučných platech v ruselu, kde budou navíc z dosahu vaší kontroly.
  • udete-li hlasovat pro vstup do EU, budete muset přijmout šest tisíc stránek přístupové smlouvy a pětadvacet tisíc zákonů a nařízení, jimiž se budete muset řídit, až zde začne platit jejich sto deset tisíc stran, které jste nikdy neviděli.
0 0
možnosti

Ele Drpod

13. 5. 2003 10:16
Re: NE EU
Asi ti uniklo, ze ve tvem prispevku chybi pismenko "B". Kdo rekne "A", mel by rici i "B", ale nemusi. Domnivas se, ze, kdybys napsal neco ze sve hlavy, nenaslo by to zde patricnou odezvu? Nebo opravdu veris, ze mizerne "copy/paste", ktere jsi ani sam necetl, na nekoho opravdu zapusobi?
 
Kdo se chce rozhodnout pro ci proti, at to udela dle sveho mineni, je to jeho pravo a jeho hlas. Tve "copy/paste" obsahuje jen strach malocechacka, ale to je zase tve pravo.
 
V Evrope neni zadna zeme, ktera chce "udelat z CR svou provincii", ale je dost mozne, ze Cesi na vstup do Evropy jeste nemaji patricnou zralost.
0 0
možnosti

pamětník

11. 5. 2003 19:25
Jsem zvědavý, jak to zmanipulují s Litvou.Je vidět, že Litevci se do EU moc nehrnou.
0 0
možnosti

Mass

12. 5. 2003 18:32
Re: Jsem zvědavý, jak to zmanipulují s Litvou.Je vidět, že Litevci se do EU moc nehrnou.
90 procent je ti málo?
0 0
možnosti

Andulka

11. 5. 2003 16:52
To jsou starosti
Kdo je napřed člověk, potom Evropan, tomu se musí zdát podobné problémy směšné. Hrát si na svých písečcích a ve svém smrádku můžeme i při otevřených hranicích. Navíc na nás nebudou sousedi hledět jako na Číňany nebo Křováky.
0 0
možnosti

kolumbus

11. 5. 2003 5:23
pro Pavla
EU nevznika,  EU se rozsiruje.  Spanele,  Francouzi, Italove,  Nemci,  Holandani a vsichni ostatni maji tez bohatou kulturu, vlastni rec, miluji svou zem, jejich ekonomika, zdravotnictvi  je na vyssi urovni, a presto  jsou v EU.  Kazda zem ma sve hranice a svou  vladu . Proc nezkusit neco noveho    a   "let bygones be bygones "  (Bohuzel nase pradedecky uz neprobudime aby nam poradili.   Musime se rozhodnout sami, protoze ti stari co zde zbyli znaji pouze nepravi ,  anebo zkusili neco co se moc nepovedlo)       Kazdy investor ktery nekde investuje,  ma zajem na tom aby ho jeho vlada podporila.  To znamena,  je-li  vlada zeme ve ktere chce investor investovat na te same strane na ktere je jeho vlada, dava mu to alespon trochu garanci, ze se investment hned tak nezhrouti .  Jinak vzdelani a nevzdelani  lide se nemaji ceho bat, jsou-li cestni, poctivi, pracoviti a podnikavi.
0 0
možnosti

Pavel_MAIF

11. 5. 2003 8:31
Re: pro Pavla
Vím,že EU se rozšiřuje,někde jsem omylem napsal něco jiného?V tom případě se tímto opravuji.....
S těmi investory naprosto souhlasím......a Bruselské předpisy by jistě zajistily nějakou tu záruku bezpečnosti pro investory....je na nás,jak se rozdhodneme,nabídku máme na stole......
možná bych v této době malinko nesouhlasil s poslední větou....je to pěkná idea.....
0 0
možnosti

Pavel_MAIF

10. 5. 2003 21:56
2. pro šakala
Ano, jistě se mému mladému myšlení těžko rozumí. Já se na věc dívám z pohledu,že vlast je pro mě vlast ale neříkám,že je nejlepší a soběstačná a že máme za sebe bojovat.....pokouším se dívat na svět realisticky...
Mám rád svoji zemi,ale dívám se na to i z pohledu druhé strany......tvrdě realistického.Mé heslo je upřímnost nade vše,co si tay budeme povídat,vše jsem napsal v mém posledním článku....
Možná bych ještě dodal......dneska ze zpráv....kde v civilizaci by došlo k tomu,že učitelé své slíbené peníze nedostanou a policisté dostanou navíc hned 12 tisíc jenom proto aby neutíkali do jiného zaměstnání??? Chtě nechtě to má slova jenom potvrzuje a každý kdo si tohle uvědomí v západní Evropě si jenom řekne proboha co to tam zase vymysleli??? A kdo by se pak neměl stydět,když vyleze za hranice a dívají se na něj jako na příslušníka takovéhleho zmatku,stejně jako my se teď díváme na Vietnamce???? 
A proto říkám - vůči názoru, který tady popsal situaci jako ovečky prchající do Bruselu - je to tak.....zřejmě ještě nejsme úplně připravení,ale stejně si říkám - jak tam jednou budeme tak nás nevyloučí, a proto se nezdržujme a pojďme co nejdříve.Podívejme se,jak se dá žít a zkusme to také tak......Zkusme si nechat poradit, i když pár lidí bude křičet že nemáme suverenitu. Odkud je pomoc ztráta suverenity?Nenechme si vlít ty nesmysly o tom že bude Brusel diktovat,co se u nás bude dít! Koblihy byly naprosto zářný příklad,nešlo vůbec o příkaz Bruselu a vše se svádí na EU! A takových bylo i víc! Lidi,mysleme......nebuďme křováci a vidláci,nenechme jednooké králi....
pro šakala extra:
rád bych pokračoval v diskusi, můj email je ppaull@centrum.cz a ICQ 138816537
 
 
0 0
možnosti

Jirka Š. Svejkovský

10. 5. 2003 12:01
Napadlo mě srovnání
Nejsem moc dobrá v dějepravě. Ale mám takový dojem, že vždycky, když se nějakej mocnář snažit o vytvoření velké říše (Sáma, Velký Řím, Karel IV, Josef-Procházka, Hitler) dopadlo to neslavně. Rozdíly v kultuře, náboženství ale taky velké vzdálenosti (nejen v km) od centra vlády způsobily krach a rozpad. Co bude, až EU bude čítat 37 států? Jak stráví rozdíly mezi slovany, ugrofiny, anglosasy a já nevím, jakými ještě kulturami? Zákon, který nadchne němce s největší pravděpodobností naprdne maďary.
Nebo se mýlím?
0 0
možnosti

Jirka Š. Svejkovský

10. 5. 2003 12:05
Re: Napadlo mě srovnání
... koukám ani v češtině. Ten překlep je dobrej :))))
0 0
možnosti

Realista

9. 5. 2003 11:09
EU?
EU v roce 2004?NE
0 0
možnosti

jasnovidec

9. 5. 2003 16:30
Re: EU?
Spojenou Evropskou armadu - ANO. Jinak se priprav na: mluvite-li cesky zmackni cislo 2, mluvite-li americky zmackni cislo 1.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Rusové zničili Ukrajině elektrárnu, Polsko kvůli útokům vyslalo stíhačky

11. dubna 2024  8:15,  aktualizováno  12:37

Sledujeme online Rusko v noci na čtvrtek podniklo rozsáhlý útok na energetickou infrastrukturu ve čtyřech...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Z léta opět do mrazů. V příštím týdnu bude i sněžit, varují meteorologové

11. dubna 2024  16:11

Léto se ještě zdaleka neblíží. Upozorňují na to meteorologové a dodávají, že podle všech modelů do...

Česko bez výjimky, ujištěním navzdory. Co přesně stojí v migračním paktu

19. dubna 2024

Premium Evropská unie schválila migrační pakt a od roku 2026 budou muset jednotlivé státy přijmout svůj díl...

ANALÝZA: Zbožný, prostý, ale silný. Čím Indy tolik uhranul fenomén Módí

19. dubna 2024

Premium Naréndra Módí válcuje Indii jako málokterý jeho předchůdce. Zdá se nezastavitelný, podobně jako...

Prezident Pavel vyzval v americké CNN, aby Kongres schválil pomoc Ukrajině

18. dubna 2024  23:09

Český prezident Petr Pavel Spojené státy, aby schválily podporu pro Ukrajinu. Řekl to v pořadu...

Slovenská sbírka na munici pro Ukrajinu splnila finanční cíl za necelé dva dny

18. dubna 2024  14:40,  aktualizováno  20:53

Zatímco slovenská vláda se pomoci svému ukrajinskému sousedovi zdráhá, slovenští občané už na...

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...