mleté maso

V Pontosu je chuť Řecka schovaná v nenápadném obalu

Restaurace Pontos
15. února 2010  11:08

Řecká komunita v Brně je už padesát let českým unikátem. Velká škoda, že se tu i přesto špatně...

Silvestrovské chuťovky a kanapky. Ideální na zobání

31. prosince 2009

Připomínají české jednohubky, ale ve světě je znají jako kanapky. Malé kousky rohlíků, toastů či...

Kapr vládne moravským štědrovečerním tabulím, u Čechů se prosazuje řízek

21. prosince 2009  15:11

Tradiční vánoční tabule postavená na rybí polévce, bramborovém salátu a smaženém kapru by se mohla...

Vaříme podle socialistické kuchařky. Dejte si žemlovku či rýžový nákyp

13. listopadu 2009

Pokusíme se společně připravit hity totalitní kuchyně tak, aby nám konečně chutnaly. Vašemu vaření...

Vaše recepty a rady. Podzimní nádivka, domácí sádlo a další rodinné poklady

3. října 2009

Soutěžili jste s magazínem ONA DNES o Bohyni české kuchyně. Vítězné recepty jsme představili v...

Pečeme vepřové i srnčí. Moravský vrabec a srnčí kýta na víně

26. září 2009

Péct se dá v podstatě každé maso, a pokud k němu přidáte zeleninu, nemůžete nic pokazit. Vepřové...

Zelí a kapusta chrání před rakovinou a zároveň chutnají

20. září 2009,  aktualizováno  1.2

Podle lékařských výzkumů nás pravidelná konzumace zelí a kapusty chrání před rakovinným bujením v...

Oběd za stravenku, ale z konzervy

Grill bar Amsterdam
24. srpna 2009  11:58

RECENZE MENU Jak chutná oběd v grill baru Amsterdam v centru Brna? Zdá se, že polední hosté se stravenkou v...

Noblesní restaurace Boulevard neohromila

Restaurace Boulevard
17. srpna 2009  8:57

RECENZE MENU Mohli (a chtěli) jsme obědvat ve stínu houští. Restaurace Boulevard ve dvoře Městského divadla v...

Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky

8. srpna 2009

Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i...

Gurmán Kim Čong-il otevřel v KLDR první fast food, nabízí i „hamburger“

25. července 2009  19:10

Zajít v severokorejské metropoli Pchjongjangu na hamburger byla ještě donedávna utopie. V nově...

Naložené maso může zničit zdraví, odrovnalo i ochutnávače MF DNES

24. července 2009  8:39,  aktualizováno  10:36

V kupovaném nakládaném mase na gril se často skrývá vážné nebezpečí pro zdraví v podobě bakterií....

Stopem přes krvavý Kavkaz: Toho chlapce zadržet a deportovat!

Tomáš Poláček byl z Turecka deportován okamžitě po příletu
17. července 2009  17:12

Expedice reportéra Tomáše Poláčka začala nejhůř, jak mohla. Na Kavkaz chtěl stopovat z Turecka,...

Opékané mleté maso s chilli

14. července 2009  10:29

Máte chuť na maso, ale nechcete stát celý večer u plotny? Dejte si rychlé opékané maso! Olizovat se...

Co přilétlo na české celebrity: podprsenky, dort i mleté maso

Zatímco na politiky létají vejce, zpěváci dostávají i dortem
29. května 2009  11:57

Extra Zatímco Jiří Paroubek a jeho ČSSD čelí vajíčkovým útokům, známé osobnosti se mohou pochlubit o...

Tři tipy na místa, kde nejlépe strávíte dovolenou s dětmi

28. května 2009  8:43

Dovolená u moře je snem všech dětí. Pro rodiče může být náročné vybrat to pravé místo. Poradíme...

Turecká riviéra, každoroční magnet 10 milionů lidí

11. května 2009

Není to náhoda, že z miliardy lidí, kteří se na celém světě každoročně vydají na dovolenou, jich 10...

12. díl jarní diety: čínská kuřecí polévka s nudlemi

1. května 2009

Zapomeňte na instantní čínské polévky a k večeři si při dietě uvařte vlastní. Příprava vám zabere...

Karbanátky: recepty podle Pohlreicha a Babici

8. dubna 2009  16:02

Na karbanátek s bramborovou kaší jsme se zeptali dvou populárních kuchařů. Na Nově lahodí víc než...

Plesnivou mrkev můžete sníst, chleba vyhoďte

10. března 2009

Oškrábat plíseň z marmelády, z broskve nebo vlašských ořechů a sníst je nebývá nic výjimečného. Ale...

Letní škola vaření: naučte se houby jinak

26. července 2008

Bez hub se neobejde žádná dobrá bramboračka. V kuchyni je ale můžete používat s mnohem větší...

Stopem do Pekingu 3: ukrajinský sex za deset dolarů

18. července 2008  10:58

Ukrajina je film pro pamětníky, kterým každých pět minut projede nablýskané auto za sto tisíc...

Letní škola vaření: grilujeme a rožníme

18. července 2008

Letní škola vaření pro vás připravila další díl. Tentokrát jsme se zaměřili na známé i neznámé...

Hospody: bez nápadu a bez chuti

20. června 2008  9:55

V Česku je dvanáct míst, která patří ke kulturnímu dědictví UNESCO. Devět z nich navštívili...

Nejlepší jarní recepty z jehněčího

8. června 2008

Je nejlepší na jaře. Nepropásněte jednu z posledních příležitostí pochutnat si na něm podle našich...

RECENZE U mě dobrý: Malý český Podraz Hřebejkovi sluší

10. května 2008  10:08

Jan Hřebejk sliboval, že film U mě dobrý bude komedie. Slovo splnil. Ctí žánr, aniž do něj pašuje...

Něco jako viagru nám podvodníci poštou vnucují už 30 let

28. dubna 2008  12:07

Ještě se ani pořádně nerozběhl internet jako takový, a už se v tehdejších sítích Arpanetu proháněla...

Bylinkové hody

12. dubna 2008

Bylinky. Skvěle čarovat s nimi umí ve Středomoří. Inspirovali jsem se tam a připravili pro vás pět...

Elveon – akce plná Elfů

4. března 2008

Mají špičaté uši, holdují magii, a když na někoho míří jejich šíp, má smůlu, nikdy neminou. Jasně,...

Slané dobroty z listového těsta

9. února 2008

Těžko hledat báječnějšího pomocníka, než je listové těsto, které si bez práce přinesete z obchodu....

Tři měsíce mezi nemocnými

19. prosince 2007

Ranní směna pečovatele v domově Home Close v britském Fulbournu, okrajové části města Cambridge,...

Jablečné hody na sladko i na slano

13. října 2007

Jablka jsou levná, šťavnatá a můžete se do nich zakousnout kdykoliv. Ale právě teď jsou nejlepší.

Paštiky: raději než kupované vyzkoušejte domácí

22. září 2007

Staňte se na chvilku kuchařkou ,Dobromilou‘ a vyzkoušejte naše recepty na domácí paštiky.

Nemocná nemocniční strava

29. června 2007  14:27

Názor, že strava v českých nemocnicích nestojí za nic, je mezi pacienty tak rozšířený jako tvrzení...

Čtenáři o jídle v nemocnicích: Je to hnus

27. června 2007,  aktualizováno  29.6

Redakce MF DNES otestovala bez vědomí šéfů nemocnic, co u nich pacienti jedí. Čtenáři iDNES.cz...

Rady k dobrému grilování

8. června 2007  10:31

Možná se vám při grilování stalo, že uhlí nechtělo hořet, nebo naopak z grilu šlehaly plameny a...

Šebo: Rodiče neočkovaných dětí jsou zločinci, černý kašel je pro kojence smrtící