mleté maso
V Pontosu je chuť Řecka schovaná v nenápadném obalu
Řecká komunita v Brně je už padesát let českým unikátem. Velká škoda, že se tu i přesto špatně...
Silvestrovské chuťovky a kanapky. Ideální na zobání
Připomínají české jednohubky, ale ve světě je znají jako kanapky. Malé kousky rohlíků, toastů či...
Kapr vládne moravským štědrovečerním tabulím, u Čechů se prosazuje řízek
Tradiční vánoční tabule postavená na rybí polévce, bramborovém salátu a smaženém kapru by se mohla...
Vaříme podle socialistické kuchařky. Dejte si žemlovku či rýžový nákyp
Pokusíme se společně připravit hity totalitní kuchyně tak, aby nám konečně chutnaly. Vašemu vaření...
Vaše recepty a rady. Podzimní nádivka, domácí sádlo a další rodinné poklady
Soutěžili jste s magazínem ONA DNES o Bohyni české kuchyně. Vítězné recepty jsme představili v...
Pečeme vepřové i srnčí. Moravský vrabec a srnčí kýta na víně
Péct se dá v podstatě každé maso, a pokud k němu přidáte zeleninu, nemůžete nic pokazit. Vepřové...
Zelí a kapusta chrání před rakovinou a zároveň chutnají
Podle lékařských výzkumů nás pravidelná konzumace zelí a kapusty chrání před rakovinným bujením v...
Oběd za stravenku, ale z konzervy
RECENZE MENU Jak chutná oběd v grill baru Amsterdam v centru Brna? Zdá se, že polední hosté se stravenkou v...
Noblesní restaurace Boulevard neohromila
RECENZE MENU Mohli (a chtěli) jsme obědvat ve stínu houští. Restaurace Boulevard ve dvoře Městského divadla v...
Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky
Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i...
Gurmán Kim Čong-il otevřel v KLDR první fast food, nabízí i „hamburger“
Zajít v severokorejské metropoli Pchjongjangu na hamburger byla ještě donedávna utopie. V nově...
Naložené maso může zničit zdraví, odrovnalo i ochutnávače MF DNES
V kupovaném nakládaném mase na gril se často skrývá vážné nebezpečí pro zdraví v podobě bakterií....
Stopem přes krvavý Kavkaz: Toho chlapce zadržet a deportovat!
Expedice reportéra Tomáše Poláčka začala nejhůř, jak mohla. Na Kavkaz chtěl stopovat z Turecka,...
Opékané mleté maso s chilli
Máte chuť na maso, ale nechcete stát celý večer u plotny? Dejte si rychlé opékané maso! Olizovat se...
Co přilétlo na české celebrity: podprsenky, dort i mleté maso
Extra Zatímco Jiří Paroubek a jeho ČSSD čelí vajíčkovým útokům, známé osobnosti se mohou pochlubit o...
Tři tipy na místa, kde nejlépe strávíte dovolenou s dětmi
Dovolená u moře je snem všech dětí. Pro rodiče může být náročné vybrat to pravé místo. Poradíme...
Turecká riviéra, každoroční magnet 10 milionů lidí
Není to náhoda, že z miliardy lidí, kteří se na celém světě každoročně vydají na dovolenou, jich 10...
12. díl jarní diety: čínská kuřecí polévka s nudlemi
Zapomeňte na instantní čínské polévky a k večeři si při dietě uvařte vlastní. Příprava vám zabere...
Karbanátky: recepty podle Pohlreicha a Babici
Na karbanátek s bramborovou kaší jsme se zeptali dvou populárních kuchařů. Na Nově lahodí víc než...
Plesnivou mrkev můžete sníst, chleba vyhoďte
Oškrábat plíseň z marmelády, z broskve nebo vlašských ořechů a sníst je nebývá nic výjimečného. Ale...
Letní škola vaření: naučte se houby jinak
Bez hub se neobejde žádná dobrá bramboračka. V kuchyni je ale můžete používat s mnohem větší...
Stopem do Pekingu 3: ukrajinský sex za deset dolarů
Ukrajina je film pro pamětníky, kterým každých pět minut projede nablýskané auto za sto tisíc...
Letní škola vaření: grilujeme a rožníme
Letní škola vaření pro vás připravila další díl. Tentokrát jsme se zaměřili na známé i neznámé...
Hospody: bez nápadu a bez chuti
V Česku je dvanáct míst, která patří ke kulturnímu dědictví UNESCO. Devět z nich navštívili...
Nejlepší jarní recepty z jehněčího
Je nejlepší na jaře. Nepropásněte jednu z posledních příležitostí pochutnat si na něm podle našich...
RECENZE U mě dobrý: Malý český Podraz Hřebejkovi sluší
Jan Hřebejk sliboval, že film U mě dobrý bude komedie. Slovo splnil. Ctí žánr, aniž do něj pašuje...
Něco jako viagru nám podvodníci poštou vnucují už 30 let
Ještě se ani pořádně nerozběhl internet jako takový, a už se v tehdejších sítích Arpanetu proháněla...
Bylinkové hody
Bylinky. Skvěle čarovat s nimi umí ve Středomoří. Inspirovali jsem se tam a připravili pro vás pět...
Elveon – akce plná Elfů
Mají špičaté uši, holdují magii, a když na někoho míří jejich šíp, má smůlu, nikdy neminou. Jasně,...
Slané dobroty z listového těsta
Těžko hledat báječnějšího pomocníka, než je listové těsto, které si bez práce přinesete z obchodu....
Tři měsíce mezi nemocnými
Ranní směna pečovatele v domově Home Close v britském Fulbournu, okrajové části města Cambridge,...
Jablečné hody na sladko i na slano
Jablka jsou levná, šťavnatá a můžete se do nich zakousnout kdykoliv. Ale právě teď jsou nejlepší.
Paštiky: raději než kupované vyzkoušejte domácí
Staňte se na chvilku kuchařkou ,Dobromilou‘ a vyzkoušejte naše recepty na domácí paštiky.
Nemocná nemocniční strava
Názor, že strava v českých nemocnicích nestojí za nic, je mezi pacienty tak rozšířený jako tvrzení...
Čtenáři o jídle v nemocnicích: Je to hnus
Redakce MF DNES otestovala bez vědomí šéfů nemocnic, co u nich pacienti jedí. Čtenáři iDNES.cz...
Rady k dobrému grilování
Možná se vám při grilování stalo, že uhlí nechtělo hořet, nebo naopak z grilu šlehaly plameny a...
Nejčtenější
-
Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci
-
Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný
-
Na začátku byl tajný projekt. Jak vypadá stanice metra, kterou nikdy nejel vlak
-
Mnohamiliardová americká pomoc Ukrajině se náhle přiblížila. Jde o dny