kvásek

Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy

22. srpna 2012

Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale...

Poklady naší kuchyně: v Krkonoších a Podkrkonoší uzdravují polévky

15. srpna 2012

Před lety se v tomhle kraji usedlíci živili i ulovenými ptáky, takže se v neděli ve zdejších...

Poklady naší kuchyně: Slovácku vévodí moravský vrabec se zelím

7. srpna 2012

Pokud milujete jídlo a rádi poznáváte nové chutě, tuhle oblast na jihovýchodní Moravě byste si...

Poklady naší kuchyně: hanácké syrečky, vdolky i škvarkové knedlíky

27. července 2012  3:12

Slavné hanácké tvarůžky jsou jedinečné a nenapodobitelné, ale určitě nejsou to jediné, co tenhle...

Poklady naší kuchyně aneb Šumava na talíři, to je kuba nebo zelníky

17. července 2012  2:09

Dolů na jih Čech se nejezdí jen na kola a běžky. Lidé s mlsnými jazyky dobře vědí, že tady v tom...

Poklady naší kuchyně: Valašsko aneb kraj, kde jídlu vládnou švestky

12. července 2012

Švestkozemě, Valašské království, Bolkovo. Říká se mu různě, ale pověst místní kuchyně překonává...

Italsko-české lovestory aneb Minestrone versus kyselo!

2. července 2012

Tento příběh, který jsem dostala ke zpracování o zajímavých Italech malinko vybočuje z žánru,...

Bublanina, nákyp, trhanec a další skvělé třešňové dezerty

24. června 2012  6:32

Jakmile dozrají třešně, je jasné, že léto je konečně tady. Zapomeňte na starosti, rozehřejte...

Bylinková kuchařka po italsku: focaccia, rozmarýnové kuře i minipizzy

16. června 2012  1:49

Kuchařky na Apeninském poloostrově by bez čerstvých bylinek nedokázaly uvařit. Bazalka, rozmarýn,...

Čtenářský recept: Jidáše

4. dubna 2012  13:49

Ryby, olivy, česnek, borůvky... Co si uvařit, když chcete dobře vidět?

17. března 2012  4:31

Nejen ohraná mrkev, která chrání před šeroslepostí, je dobrá na zrak. I spousta dalších potravin...

Upečte si chleba. Celozrnný, s tymiánem nebo se sušenými rajčaty

18. února 2012  14:16

Jen si to představte. Křupavá propečená kůrčička a pod ní nadýchaná střídka, která se vám zrovna...

Naštvaný člověk ke kvásku nesmí, říkají na známé rodinné biofarmě

18. ledna 2012  17:37

Vyhlášený chléb ze statku Tilia v Radešově u Police nad Metují se prodává od Liberce po Ústí nad...

Domácí pekárna: krám, anebo pomocník? Jak pro koho

8. listopadu 2011  2:33

Pokud nesnášíte binec na kuchyňské lince a pobyt v kuchyni jste ochotná podstoupit tak leda na...

Švestkové recepty: koláč, pečeně i ryba s podzimním ovocem

23. září 2011  11:12

Nestačíte sbírat opadané švestky, spíž máte zaplněnou zavařenými povidly, z palírny jste si...

Uvařte si doma, co vám chutnalo na dovolené: pizzu, quiche, fondue

26. srpna 2011  9:05

Na českou klasiku, jako je vepřo knedlo zelo či svíčková, nedáme dopustit, ale do zdejších kuchyní...

Domácí chléb čerstvě vytažený z pece přilákal do skanzenu desítky lidí

15. srpna 2011  10:53

Podorlickým skanzenem v Krňovicích celou sobotu voněl kvásek a čerstvě upečený chléb, který lákal...

Druhá várka receptů na sladká jídla od žemlovky po palačinky

30. července 2011  8:07

Dezert převlečený za oběd nebo večeři - to jsou sladké hlavní chody, které milují děti,...

Buchtičky, rýžový nákyp. Česká kuchyně je se sladkými jídly výjimečná

29. července 2011

Nejoblíbenější den ve školní jídelně? Když byly buchtičky se šodó. Sladká hlavní jídla mají v naší...

Recepty na koláče, buchty a dorty, které jsme nabízely na Jarmarku

24. června 2011

Chutnaly vám dobroty, které pro návštěvníky červnového dámského blešáku upekly redaktorky a...

Recepty na koláčky, bez kterých se žádná svatba neobejde

29. dubna 2011  3:32

Při jejich pečení nevěsta nesmí pomáhat, jinak by měla chudé manželství a uplakané děti. Tudíž...

Velikonoční kuchařka: recepty na maso, dezerty i vaječná jídla

22. dubna 2011

Pryč je masopust i období půstu a jarní svátky velikonoční se hlásí na váš stůl. Přinášíme proto...

Velikonoční soutěž o kurz vaření: Modernější mazanec

20. dubna 2011  15:39

Ještě do dnešních 16. hodin můžete posílat příspěvky do soutěže o nejlepší velikonoční čtenářský...

Velikonoční soutěž o kurz vaření: Vepřové koleno s nádivkou

20. dubna 2011  14:34

Ještě do dnešních 16 hodin můžete posílat příspěvky do soutěže o nejlepší velikonoční čtenářský...

Ochutnejte moučníky, které jsme nabízely na Jarmarku

16. dubna 2011  5:14

Pokud jste před týdnem navštívili Jarmark, možná jste na našem stánku ochutnali dobroty, které pro...

Na masopustních sladkostech si můžete pochutnat po celý rok

Koblihy
12. března 2011  8:33

V dalším díle kuchařského putování odborníka na gastronomii Petra Stupky si tentokrát připomeneme...

Koláče a koblihy, které nesmějí na masopustním veselí chybět

11. března 2011  3:04

Sladké koblihy, plněné koláče, tvaroh, povidla a mák, to jsou pochutiny, bez nichž se masopust...

Trdelník: hrstka těsta, která dobře vydělává

Praha - vánoční trhy
31. prosince 2010  7:31

Mouka, kvasnice a tuk, tyto tři základní suroviny dokážou roztočit pěkné peníze. Stačí z nich...

Klasická trojka: upečte nejen vánočku, ale i biskupský chlebíček a štolu

22. prosince 2010  3:06

Bez téhle trojice dezertů by Vánoce ani nebyly Vánocemi. Česká klasika vánočka nechybí snad v žádné...

Upleťte si letos výtečnou vánočku podle mistrů cukrářů

18. prosince 2010  15:07

Málokdo ví, že vánočky patří k těm úplně nejstarším pokrmům, které se u nás o Vánocích podávají....

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti