kvásek
Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy
Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale...
Poklady naší kuchyně: v Krkonoších a Podkrkonoší uzdravují polévky
Před lety se v tomhle kraji usedlíci živili i ulovenými ptáky, takže se v neděli ve zdejších...
Poklady naší kuchyně: Slovácku vévodí moravský vrabec se zelím
Pokud milujete jídlo a rádi poznáváte nové chutě, tuhle oblast na jihovýchodní Moravě byste si...
Poklady naší kuchyně: hanácké syrečky, vdolky i škvarkové knedlíky
Slavné hanácké tvarůžky jsou jedinečné a nenapodobitelné, ale určitě nejsou to jediné, co tenhle...
Poklady naší kuchyně aneb Šumava na talíři, to je kuba nebo zelníky
Dolů na jih Čech se nejezdí jen na kola a běžky. Lidé s mlsnými jazyky dobře vědí, že tady v tom...
Poklady naší kuchyně: Valašsko aneb kraj, kde jídlu vládnou švestky
Švestkozemě, Valašské království, Bolkovo. Říká se mu různě, ale pověst místní kuchyně překonává...
Italsko-české lovestory aneb Minestrone versus kyselo!
Tento příběh, který jsem dostala ke zpracování o zajímavých Italech malinko vybočuje z žánru,...
Bublanina, nákyp, trhanec a další skvělé třešňové dezerty
Jakmile dozrají třešně, je jasné, že léto je konečně tady. Zapomeňte na starosti, rozehřejte...
Bylinková kuchařka po italsku: focaccia, rozmarýnové kuře i minipizzy
Kuchařky na Apeninském poloostrově by bez čerstvých bylinek nedokázaly uvařit. Bazalka, rozmarýn,...
Ryby, olivy, česnek, borůvky... Co si uvařit, když chcete dobře vidět?
Nejen ohraná mrkev, která chrání před šeroslepostí, je dobrá na zrak. I spousta dalších potravin...
Upečte si chleba. Celozrnný, s tymiánem nebo se sušenými rajčaty
Jen si to představte. Křupavá propečená kůrčička a pod ní nadýchaná střídka, která se vám zrovna...
Naštvaný člověk ke kvásku nesmí, říkají na známé rodinné biofarmě
Vyhlášený chléb ze statku Tilia v Radešově u Police nad Metují se prodává od Liberce po Ústí nad...
Domácí pekárna: krám, anebo pomocník? Jak pro koho
Pokud nesnášíte binec na kuchyňské lince a pobyt v kuchyni jste ochotná podstoupit tak leda na...
Švestkové recepty: koláč, pečeně i ryba s podzimním ovocem
Nestačíte sbírat opadané švestky, spíž máte zaplněnou zavařenými povidly, z palírny jste si...
Uvařte si doma, co vám chutnalo na dovolené: pizzu, quiche, fondue
Na českou klasiku, jako je vepřo knedlo zelo či svíčková, nedáme dopustit, ale do zdejších kuchyní...
Domácí chléb čerstvě vytažený z pece přilákal do skanzenu desítky lidí
Podorlickým skanzenem v Krňovicích celou sobotu voněl kvásek a čerstvě upečený chléb, který lákal...
Druhá várka receptů na sladká jídla od žemlovky po palačinky
Dezert převlečený za oběd nebo večeři - to jsou sladké hlavní chody, které milují děti,...
Buchtičky, rýžový nákyp. Česká kuchyně je se sladkými jídly výjimečná
Nejoblíbenější den ve školní jídelně? Když byly buchtičky se šodó. Sladká hlavní jídla mají v naší...
Recepty na koláče, buchty a dorty, které jsme nabízely na Jarmarku
Chutnaly vám dobroty, které pro návštěvníky červnového dámského blešáku upekly redaktorky a...
Recepty na koláčky, bez kterých se žádná svatba neobejde
Při jejich pečení nevěsta nesmí pomáhat, jinak by měla chudé manželství a uplakané děti. Tudíž...
Velikonoční kuchařka: recepty na maso, dezerty i vaječná jídla
Pryč je masopust i období půstu a jarní svátky velikonoční se hlásí na váš stůl. Přinášíme proto...
Velikonoční soutěž o kurz vaření: Modernější mazanec
Ještě do dnešních 16. hodin můžete posílat příspěvky do soutěže o nejlepší velikonoční čtenářský...
Velikonoční soutěž o kurz vaření: Vepřové koleno s nádivkou
Ještě do dnešních 16 hodin můžete posílat příspěvky do soutěže o nejlepší velikonoční čtenářský...
Ochutnejte moučníky, které jsme nabízely na Jarmarku
Pokud jste před týdnem navštívili Jarmark, možná jste na našem stánku ochutnali dobroty, které pro...
Na masopustních sladkostech si můžete pochutnat po celý rok
V dalším díle kuchařského putování odborníka na gastronomii Petra Stupky si tentokrát připomeneme...
Koláče a koblihy, které nesmějí na masopustním veselí chybět
Sladké koblihy, plněné koláče, tvaroh, povidla a mák, to jsou pochutiny, bez nichž se masopust...
Trdelník: hrstka těsta, která dobře vydělává
Mouka, kvasnice a tuk, tyto tři základní suroviny dokážou roztočit pěkné peníze. Stačí z nich...
Klasická trojka: upečte nejen vánočku, ale i biskupský chlebíček a štolu
Bez téhle trojice dezertů by Vánoce ani nebyly Vánocemi. Česká klasika vánočka nechybí snad v žádné...
Upleťte si letos výtečnou vánočku podle mistrů cukrářů
Málokdo ví, že vánočky patří k těm úplně nejstarším pokrmům, které se u nás o Vánocích podávají....