Diskuze

Hrad: ČT odmítla Klause

Kancelář prezidenta obvinila Českou televizi, že neumožnila Václavu Klausovi vystoupit a bezprostředně okomentovat sobotní výsledek referenda o vstupu Česka do EU. Reagovala tak na kritiku, kterou si Klaus vysloužil za to, že s prvním komentářem vystoupil až v neděli večer v Českém rozhlase.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemelhobe

28. 6. 2003 22:20
Veřejnoprávní televize a předsedové stran?
Proč jsou jenom předsedové stran z parlamentu? Existují i neparlamentní strany. Proč také nemají prostor? 
0 0
možnosti

Šeda V..

18. 6. 2003 23:37
Dvojí metr
který ČT bere na bývalého a současného prezidenta je evidentní. U Václava Havla nikdy nebyl problém zařadit jeho moralistické bláboly a "nepolitickou politiku" kdykoliv - to se mohli Dekojové a Drtinové přetrhnout - není divu - televizní puč o "svobodu slova" jim posvětil a dal zelenou. Klacky pod nohy Klausovi jsou evidentní a nejen teď....např. inaugurace Klause - vyloženě odbytá záležitost, reportáže z toho, jak prezident navštěvuje jednotlivé kraje - nula. Příkladů je spousta - Havlovi pohrobci se nezapřou - je to trapné a nevím, zda se ještě vůbec najde někdo, kdo tu bandu lemplů za naše peníze vykope.
0 0
možnosti

Neklausovec

19. 6. 2003 12:02
Re: Dvojí metr
On je i dvojí přístup ze strany presidenta. Havel bral funkci zodpovědněji, troufám si říci.
0 0
možnosti

Anna

18. 6. 2003 21:29
CT jsou lini lumpi
V Ceske televizi dela banda povalecu. Klaus je nejlepsi prezident od dob Masaryka. Benes - zbabelec, komunisticti prezidenti - prasata, Havel - imbecil, Klaus - inteligentni president.
0 0
možnosti

Josef K.

18. 6. 2003 23:40
Re: CT jsou lini lumpi
Vaše hodnocení je stručné, jasné a přesné. Konečně máme prezidenta, za kterého se nemusíme stydět, ale bohužel, klacky pod nohy mu zamindrákovaní neumětelové házejí pod nohy neustále. Je to trapné, zvlášť když člověk srovnává se svatozáří, kterou uměle zbudovali nemožnému Havlovi.....
0 0
možnosti

abc

18. 6. 2003 16:39
Klaus je lump, (viz níže):
Praha, 17. června (iHNed) Kauza veřejného vystoupení prezidenta Václava Klause má další pokračování. K článku v úterní MfDNES, kde prezidentská kancelář nařkla veřejnoprávní televizi, že prezidentu nebylo umožněno vystoupit , se v tiskovém vyjádření postavila Česká televize takto (uvádíme doslovné znění tiskové zprávy): Titulek dnešního článku v MFD "Hrad: ČT odmítla Klause" mohl znít obráceně, tedy "Klaus odmítl ČT". Proč? Zde je krátká rekapitulace vzájemných jednání: * V pátek 16. 5. 2003 se sešel prozatímní ředitel zpravodajství Jiří Janeček s mluvčím prezidenta Tomášem Klvaňou a nabídl mu tři termíny vystoupení prezidenta republiky v České televizi. * 1. Přímý, desetiminutový vstup prezidenta republiky Václava Klause na začátku besedy předsedů politických stran v neděli 15. 6. 2003 ve 12.00 hodin na ČT1. * 2. Závěrečný vstup prezidenta republiky na konci téže besedy Znovu v Evropě? ve 12.50 hod. na ČT1 *3. Vystoupení v pořadu Špona v sobotu 14. 6. 2003 ve 12.30 hodin na ČT1. * * Tiskový mluvčí prezidenta republiky Tomáš Klvaňa potvrdil účast Václava Klause pouze v přímém vstupu na závěr diskuse předsedů politických stran v neděli 15. 6. 2003. Ve čtvrtek 5.června ale Tomáš Klvaňa slíbené vystoupení prezidenta republiky v přímém přenosu zrušil. Česká televize v tu dobu už vysílala upoutávky na uvedenou polední diskusi s přímým vstupem prezidenta republiky z Pražského hradu. Tyto upoutávky musela ČT přestat vysílat a předělat je. V další fázi jednání bylo prezidentu republiky nabídnuto pětiminutové vystoupení před referendem ve středu 11. 6. 2003 od 20.00 hodin na ČT1. Tato nabídka byla rovněž odmítnuta. Česká televize se snažila vyjít prezidentu republiky vstříc a nabídla mu k vystoupení několik možností, které by se začleňovaly do schématu vysílání referenda. Zařazení přímého pěti až desetiminutového vstupu do Událostí nebylo možné realizovat, protože tato relace není na tak dlouhé vystoupení koncipována. Česká televize měla eminentní zájem, aby prezident republiky promluvil k občanům země o tak závažném kroku, jako je referendum do Evropské unie, a nabídla mu i několik možností. K naší velké lítosti všechny nabídky odmítl. Na druhé straně Česká televize rozhodnutí prezidenta republiky plně respektovala. S pozdravem ichard Klatovský vedoucí Komunikace a tiskový mluvčí
0 0
možnosti

Pajlot

18. 6. 2003 18:02
Re: Klaus je lump, (viz níže):
Cože ? Nebylo 5 minut ? Vám tam asi hodně hrabe ! Na co vám solíme každej měsíc ty nehorázný prachy. Kdyby si tam chtěl slintat třeba hodinu a každej den, tak ve veřejnoprávní na to má právo! Kde jinde!?! Od toho tu televizi platíme! Jinak nevím proč. Doufám, že Česká, tedy naše televize stále neslouží jako noclehárna pro Rumla a Pfilipa!
0 0
možnosti

Olda

18. 6. 2003 15:38
To: Lenca, Johny, entice
děkuji, přeji hezký zbytek dne.
0 0
možnosti

jehněčí na česneku

18. 6. 2003 15:37
To je ale úžasné
já myslel ,že TV platíme jako veřejnoprávní právě proto aby vysílala zpravodajství , publicistiku a byla k dispozici politikům  a tím i voličům , ale asi ne asi ji platíme jako veřejnoprávní aby byla komerční a dělala si co chce a smála se nám do ksichtu co jsme to všichni za demnty, že se svýho platíme soukromou televizi + naštěstí se to jednou určitě změní, byl jsem se totiž podívat na kavkách a je to normální obyčejná železobetonová budova ,která se zbourat a ty lidi taky nejsou zombí - uplně normálně je můžete zapálit jako koholiv jiného kdo vás sere a mělo by to fungovat
0 0
možnosti

Neklausovec

19. 6. 2003 12:12
Re: To je ale úžasné
Do roku 1990, byla politikům plně k dispozici. A to byla ta chyba.
0 0
možnosti

Olda

18. 6. 2003 15:35
eurorealista
Po vyhlášení výsledků referenda jsem přál svým oponentům vše nejlepší, a aby svého rozhodnutí nemuseli litovat. Dnes jedno doporučení: po vstupu do EU (horší varianta EF) nebudete mít čas ani chuť nadávat, ukazovat na někoho prstem, nálepkovat ho... a když si ten čas najdete, nic vám to nepomůže. Využijte revoluční euforie a kopejte kolem sebe - poslední příležitost. Ale snad by bylo vhodnější si přečíst nějakou tu harmonizovanou normu, zákon aj. Pokud Vám zbude čas, je vhodnou četbou přístupová smlouva. Kdo je připraven, není (tak) překvapen. Z našich hádek a nesvornosti budou s radostí těžit jiní. Tato debata mě nenaplňuje optimismem - nevíme co je to demokracie a budeme ji se snažit vyučovat. Kdo nám na to skočí. Není Vaše ano opravdu předčasné? Z úrovně mateřské školky ani génius nedokáže absolvovat univerzitu. Pokud ano - v mnoha věcech bude zaostalý. A na závěr: Co je psáno, to je dáno?
0 0
možnosti

Honza

18. 6. 2003 14:19
ad članek v MF 18/6/2003
Je až velmi dojemné, jak se profesor klaus distancuje od politických šarvátek a činí ze sebe naivní neviňátko, přitom to byl i a především on, který zde po celou dobu co byl v politice , tyto rozpoutával. Profesorův přístup k EU je tradičně známý - jen popravdě nevím, zdali to není jen jeho póza, protože po 50letech vývoje, nespočet summitů, konferencí a vystřídaných politiků (mnohdy o několik "hlav" vyšších než pan profesor) na fungování EU může něco změnit byť bude pěstičkama tlouci sebevíce a sebevíce útočit na vládu a parlament, že chtějí dio EU.To, že není ani schopen vystoupit s řádným prohlášením k národu (bez ohledu kdy a jak) je velmi mrzuté - neboť se jedná o prezidenta, který má u nás hlavně úkolem reprezentovat a vést národ a ne se před ním skrývat pod plitkými řečmi o demokracii a tajném právu (ad dnešní článek v MF). Rád bych připomněl (pokud si to pan profesor neuvědomil), že je placen z daní všech občanů této země, aby toto činil a ne aby si hrál na velkého, kterým on bezesporu je.Věřím, že se tato poznámka dostane i k panu profesorovi.Poznámka: oslovení profesor užívám, neb si dobře pamatuji jeho incident s novinářem TV Prima, kterého káral, že on přece není ani pan Klaus, už vůbec ne pan poslanec, a tak předpokládám že by mu i oslovení pan prezident vadilo.
0 0
možnosti

Boris

18. 6. 2003 10:04
Jsme z jedné krve ty i já, Mauglí
Stejně jako se podobá pán svému psu ,podobají se nářky a fňukání sympatizantů ODS nářkům a fňukáním svého vůdce, velkého kormidelníka Václava Kluse. Jste směšní ve své oblíženosti, která tak sluší lidem nízkým. Jste směšní, jak si navzájem lížete své bolístky a litujete se. Lidé jako jste vy patří na smetiště politiky stejně tak, jako váš doživotní čestný předseda.
0 0
možnosti

Lenca

18. 6. 2003 11:21
Re: Jsme z jedné krve ty i já, Mauglí
Ale nepovídej....Za prvé pokud mluvíš o přívržencích ODS, tak předsedou ODS je pan Topolánek...jestli jsi stačil zaregistrovat. Jak píšeš, tak náš velký kormidelník nefňuká, naopak se kultivovaně vyjadřuje, má formát a je inteligentní, což se pravděpodobně o Tobě říct nedá. Čehopak ty jsi sympatizant? Máš vůbec nějaký názor? Pochybuju.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...