Zátah na padělatele eurobankovek - Policisté dopadli muže, který prodával padělané eurobankovky. | foto: Policie ČR

FOTOSTORY: Policisté dopadli prodejce padělaných eur

  • 3
Policisté z útvaru pro boj s organizovaným zločinem dopadli 28letého prodejce padělaných bankovek. Během akce na pražském Černém mostě mu zabavili 40 pětiseteurovek. Znalci zjistili, že falešné peníze pocházejí z Bulharska. Muži hrozí až 15 let vězení.

FOTKY ZVĚTŠÍTE KLIKNUTÍM

Celá akce se odehrála nedaleko nákupního centra na pražském Černém mostě. Muž skončil po zásahu policistů na zemi s pouty na rukách.

Zátah na padělatele eurobankovek

"Muž se pokusil zájemci prodat padělané bankovky v celkové hodnotě 20 tisíc eur. Za jednu bankovku požadoval 10 tisíc korun," upřesnila mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Blanka Kosinová. Ve směnárně se za 500 eur platí kolem 15 tisíc korun.

Zátah na padělatele eurobankovek

V kufru auta čekalo na policisty překvapení - našli v něm desítky dalších padělaných bankovek. Podle policie pocházejí z Bulharska. "Jedná se o poměrně zdařilé padělky, které jsou ohodnoceny 3. stupněm v pětistupňové škále nebezpečnosti padělků," popsala kvalitu bankovek mluvčí. Nejkvalitnější padělky znalci ohodnocují stupněm č. 1.

Zátah na padělatele eurobankovek

"Zadržený muž byl obviněn z trestného činu padělání a pozměňování peněz," přiblížila povahu zločinu Kosinová. "V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na 15 let. O uvalení vazby na stíhaného bude v nejbližších dnech rozhodovat soud," dodala.


Video