Pivo

Pivo | foto: iDNES.cz

Britského důstojníka přemohlo české pivo

  • 13
Sílu a říz českého piva podcenil britský důstojník, který se v Náměšti nad Oslavou zdokonaluje na vojenském cvičení Flying Rhino - Létající nosorožec 2008. V sobotu se opil takovým způsobem, že musel být převezen do třebíčské nemocnice.

"Napil se hodně piva a nezvládl to, proto byl v sobotu hospitalizován. V neděli ráno ho propustili z nemocnice. Cvičení to nijak nenarušilo," popsala Ludmila Formánková, mluvčí 22. základny letectva v Náměšti nad Oslavou.

Podle ní nešlo o pilota bojového letadla, ale o nižšího důstojníka štábu. Brit se zpil ve svém volnu. Účastníci cvičení se podle mluvčí nemusí řídit ve volném čase doporučeními, jak se chovat, proto nebude britská strana vyvozovat z pivního večírku žádné důsledky.
 
Další nepříjemnost spojená se cvičením se stala o víkendu na jedné z třebíčských diskoték. Skupinu několika zahraničních vojáků napadla a okradla skupina "domácích" mladíků a strhla se rvačka. Podle dostupných informací se podařilo policistům jednoho z útočníků zadržet, po dalších pátrá. Celý případ je ve stádiu vyšetřování.

Cvičení začalo v Česku 14. dubna a skončí 2. května. Účastní se ho vojáci ozbrojených sil Česka, Velké Británie, Dánska a Slovenska. Z náměšťského letiště vzlétávají stroje JAS 39 Gripen, Tornado, Hawk, L-159 a další.


Video