Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Zloděj ve Vsetíně vrátil kuřátko a koníka, které vzal dětem ze školky

  • 4
Nejspíš svědomí dohnalo zloděje, aby do školky ve Vsetíně vrátil pružinové houpačky, které tam minulý týden ukradl. Zabalené kuřátko a koníka nepozorovaně hodil za plot i se šrouby, kterými byly atrakce připevněny do země.

"V neděli večer kontaktovala vsetínskou policii učitelka z mateřské školy na Ohradě, že jí volala jedna z maminek, že na zahradě za plotem jsou položena houpadla, která někdo minulý týden odcizil," informovala vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Zloděj si přitom musel dát s houpadly práci. Atrakce totiž byly pevně v zabetonovaných patkách v zemi a zasypány štěrkem.

"Zloděj vrátil kuřátko a koníka bez poškození i se všemi šroubky, které dal zvlášť do igelitové tašky. Atrakce byly stále zabalené v originálních obalech, které na nich nechala firma a které houpadla chránily při probíhající rekonstrukci školky," doplnila Javorková.

Policisté se domnívají, že zloděje vylekalo zveřejnění krádeže dětských atrakcí v hodnotě 20 000 korun v médiích, a proto kradené věci vrátil. Za krádež mu hrozilo až dvouleté vězení.