ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Za napadení průvodčího hrozí recidivistovi až tři roky vězení

  • 7
Čtyřicetiletému recidivistovi, který na konci listopadu napadal cestující i pracovníky Českých drah ve vlaku, a na otrokovickém nádraží pak zranil průvodčího, hrozí tři roky vězení. Policie využila takzvané zkrácené přípravné řízení a sdělila muži podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví.

Incident se stal poslední listopadový den. Třikrát trestaný muž ze Zlína jel vlakem ze Zlína do Otrokovic. Byl zjevně podnapilý a už cestou obtěžoval ostatní cestující.

„Jakmile všichni pasažéři včetně zaměstnanců vystoupili na nádraží v Otrokovicích, opilý muž bezdůvodně zaútočil na dvacetiletého mladíka,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Průvodčí se napadeného zastal, čímž na sebe upoutal agresorovu pozornost.

„Muž se obrátil proti němu a v průběhu potyčky zranil osmadvacetiletému průvodčímu rameno. Odtrhli ho až ostatní cestující z vlaku,“ doplnila Kozumplíková.

Útočník z místa utekl. Nedostal se daleko, přivolaní policisté ho vypátrali v trolejbuse. K rozumu však nepřišel, s policisty odmítl komunikovat, prokázat svou totožnost a nechtěl se ani podrobit dechové zkoušce.

Policisté ho proto převezli na policejní služebnu, aby zjistili, o koho vlastně jde.

„Po zjištění veškerých okolností, které s napadením souvisely, mu sdělili podezření ze spáchání dvou trestných činů, případ ukončili a předali okresnímu státnímu zastupitelství,“ uvedla Kozumplíková.