Kapota poškozeného vozu.

Kapota poškozeného vozu. | foto: PČR Valašské Klobouky

Recidivista skákal po zaparkovaném autě, měl dojem, že na ulici překáží

  • 8
Až osm let vězení hrozí recidivistovi, kterého rozčílil vůz Škoda Superb zaparkovaný na ulici v Brumově – Bylnici na Zlínsku. Muž usoudil, že auto překáží kolemjdoucím a začal je ničit. Kopal do něj, ulomil zadní stěrač a nakonec skákal po kapotě.

Ve chvíli, kdy muž po vozidle skákal, ho zpozorovala z okna bytu přítelkyně majitele vozu. Její druh na výtržníka zakřičel, aby z auta slezl, a vyběhl před dům.

„Agresor po důrazném upozornění s poškozováním přestal,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Přivolaní policisté pak na místě zjistili, že několikrát trestaného dvaačtyřicetiletého výtržníka dobře znají. „Ten se nejprve odmítl k poškození vozidla vyjádřit. Nakonec však přiznal, že ho rozčílilo, že vozidlo parkuje na místě, kde ostatním překáží a vyjádřil lítost nad svým chováním,“ doplnila mluvčí.

Incident se stal na začátku února. V tu dobu měl muž v rejstříku trestů patnáct záznamů a pravděpodobně mířil k dalšímu. V ruce už měl obvinění z krádeže, protože byl před koncem roku přistižen, kterak odnáší komponenty ke stavebnímu lešení v ceně více než 32 tisíc korun. Policistům tvrdil, že lešení jen stěhuje na jiné místo.

Ještě před tím, v říjnu loňského roku, vyhrožoval v pivnici v Brumově – Bylnici servírce a jejím rodinným příslušníkům. Neodradila jej ani přítomnost svědků.

V případu auta, po kterém skákal, mu policisté z Valašských Klobouk sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci. Škoda, kterou způsobil, se pohybuje kolem padesáti tisíc korun.

Protože se trestné činnosti dopouštěl v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu trest odnětí svobody až na osm let.