Vůz bez řidiče se rozjel z kopce a naboural do rodinného domě v Nedašově.

Vůz bez řidiče se rozjel z kopce a naboural do rodinného domě v Nedašově. | foto: PČR Zlín

Opilý řidič špatně zaparkoval dodávku, ta mu ujela a nabourala do domu

  • 3
Majitelku rodinného domu v Nedašově překvapila ve středu večer nezvyklá rána. Do domu jí narazila dodávka Volkswagen Transporter, kterou ovšem nikdo neřídil. Řidič se u vozu objevil až posléze a po svých. Z místa se pak snažil rychle odjet.

„Tomu ale duchapřítomná žena zabránila a zavolala na tísňovou linku 158,“ uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Během pár minut byla na místě policejní hlídka z Valašských Klobouk a zjistila, že devětatřicetiletý řidič zaparkoval dodávku o kus dál od zmíněného domu, ale řádně ji nezabezpečil proti rozjetí.

„Vozidlo se následně rozjelo z kopce a narazilo do oplocení a fasády rodinného domu, kde se zastavilo,“ popsala Kozumplíková.

Situaci řidiče nevylepšil ani fakt, že byl silně podnapilý. „Muž se snažil z místa odjet a poměrně záhy se ukázalo, že měl pádný důvod. Nadýchal totiž 3,36 promile alkoholu,“ potvrdila mluvčí.

Vůz bez řidiče se rozjel z kopce a naboural do rodinného domě v Nedašově.

Navíc bylo patrné, že se do tohoto stavu nedostal během chvíle kdy zaparkoval a kdy se vůz dal do pohybu. Opilý byl už v době, kdy přijel.

Ke zhruba desetitisícové škodě, kterou způsobil na oplocení a domě, a pěti tisících, které bude vyžadovat oprava auta, si tak musí připočítat i náklady na noc strávenou na záchytce.

Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky mu navíc v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.