Letní filmová škola v Uherském Hradišti

Letní filmová škola v Uherském Hradišti | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Filmová škola v Hradišti letos bude, hygienici schválili předložený plán

  • 2
Hygienici schválili plán, kterým se budou řídit pořadatelé a návštěvníci Letní filmové školy v Uherském Hradišti. Letos potrvá jen šest dní od 7. do 12. srpna.

„Na sestavení hygienicko-epidemiologického plánu jsme nenašli žádný manuál, ale sestavili jsme ho tak, abychom při něm zachovali veškerá nařízení vlády, která jsou aktuálně platná,“ uvedla ředitelka festivalu Radana Korená s tím, že v případě změn budou nařízení aktualizovat.

V této chvíli platí, že na veškeré projekce, koncerty, letní kina, divadelní představení nebo dětský program se dostanou pouze akreditovaní zájemci.To znamená, že akreditaci budou potřebovat i lidé z Hradiště a okolí, kteří by chtěli navštívit letní kino nebo koncert.

Letos se promítání pod hvězdami neuskuteční na Masarykově náměstí, ale na Kolejním nádvoří Reduty a ve Smetanových sadech.

V programu se organizátoři vracejí k prvním láskám v českém filmu snímkem Housata, Indiánské léto a Samotáři a nabídnou i nové filmy Bourák, Vlastníci nebo V síti.

Milovníci hudby mohou zajít na koncert Ivy Bittové a kapely Čikory, v parku budou hrát cimbálové muziky, vystoupí i Hrubá Hudba.

Pro zájemce vytvořili organizátoři speciální akreditaci nazvanou Off program, kterou pořídí za 50 korun. Opravňuje ke vstupu na odborný a doprovodný program do stanů ve Smetanových sadech, letního kina, Klubu Mír, Slovácké galerie, Slováckého muzea a Parku Rochus.

Na tato místa se vstupenky nekupují. S touto akreditací je možné pořídit s výraznou slevou lístky na koncerty a divadla, nedá se ale použít pro vstup do kinosálů.

V platnosti už nejsou ani balíčky vstupenek na jednotlivé projekce. Platné jsou pouze ty, které už si zájemci pořídili. U akcí nad sto lidí, které se konají v uzavřeném prostoru, musí mít všichni roušky.