Oční chirurg Pavel Stodůlka, jehož služby využil i prezident Václav Klaus nebo Tomáš Baťa junior

Oční chirurg Pavel Stodůlka, jehož služby využil i prezident Václav Klaus nebo Tomáš Baťa junior | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Zlínský chirurg operoval dalšího člena Baťovy rodiny, léčil i Klause

  • 1
Péči zlínského očního chirurga Pavla Stodůlky už vyhledalo několik osobností a dá se říct, že nemá nouzi o klienty. Jedním z nich byl například prezident václav Klaus či Tomáš Baťa junior. V úterý uznávaný odborník operoval dalšího člena Baťovy rodiny - zetě Regise Pignala.

Stodůlka mu vyměnil oční čočku, díky které bude vidět bez brýlí do dálky i na čtení.

Zeť Bati juniora přišel za zlínským lékařem na vyšetření s brýlemi, jež nosí kvůli dalekozrakosti. Výměna nové multifokální čočky trvala jen několik minut a uskutečnila se bez celkové anestezie, jen s lokálním znecitlivěním. "Je to celkem běžná operace. Neměli jsme žádné komplikace," uvedl primář Stodůlka.

Z ordinace odcházel Pignal bez brýlí, musí ještě dorazit na kontrolu. Další péči ale zlínští odborníci svěří lékařům ve Francii. Pignal navštívil zlínské oční centrum Gemini spolu se svou manželkou Monikou Mary, která rovněž podstoupila vyšetření.

Rodina Tomáše Bati si Stodůlku oblíbila už před lety. První operaci u něj podstoupil sám Tomáš Baťa, následně operoval laserem i jeho dceru Rosemarii a vnuka Thomase.

Příbuzní Tomáše Bati trávili ve Zlíně několik dní. Manželka Sonja přicestovala z Brazílie už na velikonoční svátky, které strávila na Valašsku a pochvalovala si hlavně místní pochoutky z jehněčího masa.

Přijely také dcery Rosemarie a Monica Mary, které se s matkou účastnily oslav 1. máje v Baťově vile ve Zlíně. "To si nikdy nenecháme ujít. Pro naši rodinu je První máj pořád velmi významný svátek," svěřila se Sonja Baťová.