Diskuze

Zlín testuje pouliční osvětlení se solárním panelem bez přívodu elektřiny

Moderní LED lampy veřejného osvětlení, které nepotřebují přívod elektrické energie, protože jsou opatřeny solárními panely, testují ve Zlíně. Zatím se osvědčují, ovšem klíčová bude zima. Dvě lampy ve Zlíně jsou v areálu technických služeb, příští rok by se mohly objevit i na jiných místech.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

P54e73t31r 26V16y55š62l31a15n

29. 11. 2019 15:46

U nás to mají Poláci na kusu cesty k hranici už snad pět let. Baterie nad zemí, v létě jak je krátká noc tak v klidu, v zimě mráz + krátký den +dlouhá noc = v osm večer tma. Kombinoval bych to s kabelem, a nebo větší baterie pod zemí.

0 0
možnosti
JV

Určitě bych to také kombinoval s kabelem + nějaký obvod pro dobíjení, co nestihne solár. Myslím si, že v zimě to bude problém. Hlavně, když panel zapadne sněhem. Nebo na to dát pohybové čidlo, aby se světlo rozsvítilo, když někdo půjde, nebo pojede. Mám takovou věc doma na dvoře. Je fakt, že mám dva 80 W solární panely, co mají už nejlepší léta za sebou a řádné louhové NiCd AKU ze žel. vagonů. Ale v létě není problém, dva LED reflektorky svítí do rána a ještě je v baterkách dostatek energie. V tuto podzimní dobu to regulátor odpojí (ochrana baterií proti hlubšímu vybití) již v 19-20.00 hod. A v zimě, když je na tom sníh, tak to nevydrží ani do těch 20.00 hod.

0 0
možnosti