Diskuze

Velké kino se bourat nebude, rozhodla zlínská radnice po posudku statika

Památkově chráněné Velké kino ve Zlíně, které je kvůli havarijnímu stavu od března uzavřené, k zemi nepůjde. Místní radnice ho naopak opraví. Rozhodla se tak na základě posudku statika.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To parkoviště by posloužilo obyvatelům daleko více, než kino, které je dlouhodobě ztrátové. Parkování je problém všech velkých měst a zrovna Zlín, který se neustále odvolává na baťosvskou tradici by v duchu Bati, který byl značně pokrokový člověk měl zohlednit potřebu lidí někde parkovat. Dojíždějící za prací do centra ze strany od Vizovic či Březnice nemají defakto kde auto postavit, situace není o mnoho lepší ani z Otrokovické strany, kde bylo nedávno parkoviště u Centro Zlín z velké části zastavěno.

0 1
možnosti
Foto

J50a78n 87A57d19l51e45r

13. 7. 2016 14:04

Dojíždějící mohou využít hromadné dopravy.

0 0
možnosti

Zlín bez Velkého kina by byl jako Florencie bez Davida, neboť baťovskou architekturu nechápeme jako shluk domů, ale jako určitý životní styl, životní názor, kde komunální, firemní i soukromé stavby mají svou danou vypovídací hodnotu. Proto nemá ani tato budova jen sentimentální hodnotu, ale je dokladem představ z dob počátků kulturního vybavení města v době svého bouřlivého rozvoje, v širší souvislosti náhledu budovatelů na společensko-kulturní centrum moderního průmyslového města.

1 7
možnosti

Florencie? ;-D Zlín bez Velkého kina by byl jako Pardubice bez Domu u sv. Václava. Taky by se změnil ráz jednoho náměstí, ale v podstatě by o nic nešlo...

5 1
možnosti

M36i17l51o80s 62L19a30j53d71a

12. 7. 2016 10:37

Snad tu statiku nebudou zajišťovat ti, kterým spadl dům posledně naproti Sokolovně.

5 0
možnosti